FOTO in VIDEO: V Dravogradu izdelali velikanski snop

Članice in člani Turističnega društva Dravograd so že tradicionalno izdelali posebej velik snop, ki letos meri v dolžino kar 10,41 m in je za 2,5 m daljši od lanskega.

Članice in člani Turističnega društva Dravograd so že tradicionalno izdelali posebej velik snop, ki ga bodo jutri, na cvetno nedeljo, odnesli tudi k blagoslovu v cerkev sv. Janeza Evangelista v Dravogradu.

Snop, ki meri v dolžino 10,41 m, so izdelali danes pred Vidovo cerkvijo v Dravogradu, pri izdelavi pa je sodelovalo približno petnajst članov in članic TD Dravograd, na čelu s predsednico Danijelo Zeme Pečnik, ki je vodenje prevzela na zadnjem občnem zboru društva.

Video izjava predsednice TD Dravograd, Danijele Zeme PečnikSnop so izdelali pretežno iz vrbovih vej, ki jo jih predhodno porezali s kar osmih vrb. Porabili pa so tudi štiri kolute tanke žice in šest zvitkov krep papirja, iz katerega so izdelali različne rože in cvetove od maka, narcis do nageljnov, ki jo jih povezali v šopke ter z njimi okrasili snop.

Ena od članic društva nam je tudi povedala, da mora biti v šopku vedno liho število cvetov, v Dravogradu so jih tokrat za en šopek uporabili sedem. Snop so pa okrasili z osmimi takšnimi šopki.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije