Search
Close this search box.

V Dravogradu izbrali naj športnike leta

V Dravogradu so minulo soboto izkazali priznanje najzaslužnejšim špornikom in športnicam leta 2016. V sklopu dneva medgeneracijskega druženja so podelili priznanja športnik leta v posameznih kategorijah.

V kategoriji mladih športnikov do 15. leta starosti je ta prestižni naziv prejela Nuša Kadiš, članica Namiznoteniškega kluba Fužinar, za številne uspehe v namiznem tenisu, med drugim tudi prvo mesto na dveh mednarodnih turnirjih in drugo mesto na lestvici Namiznoteniške zveze Slovenije v svoji kategoriji, poleg tega pa je tudi članica reprezentance.

Najboljša športnica v mladinski kategoriji je košarkarica Maja Prosenjak Antolič, ki je svojo športno pot začela v domačem Košarkarskem klubu Dravograd, lansko leto pa je z ekipo Ženskega košarkarskega kluba Konjice osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu. Uspešno je zaključila tudi letošnjo sezono, saj je s soigralkami kar dvakrat osvojila bron: najprej na mednarodnem turnirju WABA League v Zagrebu, nato pa še na državnem prvenstvu v Ljubljani.

Med člani je naziv športnik leta osvojil Matjaž Ferarič, večkratni svetovni prvak in tudi svetovni rekorder v jadralnem padalstvu, ki pa se prireditve ni mogle udeležiti, saj je bil ravno na tekmovanju.

Priznanje za posebne dosežke na področju športa v občini Dravograd je prejel Franc Svetec, dolgoletni trener Odbojkarskega kluba Dravograd, za svoj prispevek z razvoju odbojke v Dravogradu, pod njegovim okriljem pa je svoje odbojkarske veščine razvijalo tudi nekaj reprezentantov.

Prav tako je priznanje za posebne dosežke prejel Marjan Pušnik, ki ga mnogi poznajo kot legendo ne le dravograjskega, pač pa tudi slovenskega in svetovnega nogometa. Pod njegovim vodstvom se je NK Dravograd povzpel iz četrte v prvo ligo, kasneje pa je svoje znanje prenašal na igralce Olimpije in klubov v Iranu in na Japonskem. V Dravogradu je ustanovil nogometno šolo, ki je svetu nogometa dala več svetovno znanih nogometašev, kot so Robert Koren, brata Pečnik, Marko Šuler in številni drugi. Veliko je tudi pripomogel h izgradnji novega stadiona in športnega centra v Dravogradu.

 

Dogodki