Search
Close this search box.

V Dravogradu in v Vuzenici meteorna voda ogrožala gospodarsko poslopje

Včeraj so na Koroškem potekali močnejši nalivi in po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, so povzročali kar nekaj nevšečnosti.

Ob 15.18 so v Šentjanžu nad Dravčami, občina Vuzenica, gasilci PGD Vuzenica izkopali jarek v dolžini 30 metrov in s protipoplavnimi vrečami zavarovali gospodarski objekt pred vdorom meteorne vode.

Ob 15.15 so na Sv. Danijelu v občini Dravograd gasilci PGD Trbonje zaradi močnega naliva očistili nanos zemljine in peska z dvorišča gospodarskega poslopja.

Vremenoslovci za danes napovedujejo da bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, le na vzhodu bo sprva še suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Ponoči se bo ozračje umirilo, do jutra se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, v Gornjesavski dolini okoli 8 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Obeti: V četrtek in petek se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.

Vir: SPIN in ARSO

Včeraj so na Koroškem potekali močnejši nalivi in po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, so povzročali kar nekaj nevšečnosti.