Search
Close this search box.

V Dravogradu in okolici je potekala čistilna akcija

Včeraj je tudi v okviru KS Dravograd potekala čistilna akcija. Že dan pred tem pa so okolico Športnega centra očistili mladi nogometaši. Tako se je akcije skupaj udeležilo preko 360 udeležencev.

Včeraj, v soboto, 23. marca 2024, na lepo sončno soboto, so se tudi v KS Dravograd pridružili čistilni akciji ter očistili Občino Dravograd z okoliškimi zaselki.

V čistilni akciji je sodelovalo 195 udeležencev. Koordinirali pa so jo predsednik, podpredsednik in tajnica sveta Krajevne skupnosti. Skrbi za čisto okolje ter z akciji na terenu, so se pridružila številna društva in organizacije (TO Ojstrica, ZČS, AMD, LD Dravograd, PD, Polžki, TDD, Brigadirji, Skavti, JZ Dravit, Motoristi Blue, ZVVS) ter številni občani in sokrajani.

Posebej je potrebo izpostaviti in pohvaliti mlade nogometaše nogometne šole, ki so dan pred tem očistili okolico Športnega centra. Pridružilo se jih je kar 179. Seveda je bilo s strani Krajevne skupnosti Dravograd poskrbljeno za malico, da je delo še bolj dobro steklo.

Predsednik KS Dravograd Ferdo Abraham se je vsem sodelujočim zahvalil in izrazil zadovoljstvo nad izpeljano čistilno akcijo ter dodal, da bo podjetje Kocerod poskrbelo za odvoz vrečk v začetku naslednjega tedna. Žal so ugotovili tudi, da se še vedno pojavljajo posamezniki, ki odlagajo stvari, ki nikakor ne spadajo v naravo na črna odlagališča. To so zasledili predvsem na območju Ojstrice.

Skrb za čisto in urejeno okolje mora postati ena najpomembnejših nalog vsakega od nas, saj že lahko čutimo posledice mačehovskega ravnanja z okoljem. Če se naš odnos do njega v kratkem ne bo spremenil, bodo posledice vse hujše in bodo pomembno vplivale na kakovost našega življenja. Pomembno je, da zavedanje pomembnosti čistega okolja, prenesemo na mlajše generacije.

Vir: FB Ferdo Abraham

Dogodki

Včeraj je tudi v okviru KS Dravograd potekala čistilna akcija. Že dan pred tem pa so okolico Športnega centra očistili mladi nogometaši. Tako se je akcije skupaj udeležilo preko 360 udeležencev.