Search
Close this search box.

V Dravogradu in na Suhi je potekal Mednarodni festival Suha-Dravograd

Potekala sta dva zelo barvita in zanimiva glasbena večera. Zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem sta izrazila tudi župana obeh občin.

V petek, 16. junija in v soboto, 17. junija je potekal Mednarodni festival Suha-Dravograd.

Na Suškem gradu je bil to jubilejni 30. koncert, medtem ko je v Dravogradu potekal 23 leto zapored. Kot vsako leto so tudi tokrat združili moči Oktet Suha z Jokejem Logarjem, Dravograjski sekstet, JZ Dravit in JSKD OI Dravograd ter pripravili dva nepozabna večera.

Prvi koncert se je odvil v petek zvečer v cerkvi sv. Vida, drugi pa v soboto zvečer na Suškem gradu. Poleg stalnih gostiteljev Okteta Suha in Dravograjskega okteta so tokrat nastopili še Družina Breznik iz Pameč pri Slovenj Gradcu, Klapa Stine iz Zagreba in Zwo3wir iz Avstrije.

Vrhunske zasedbe so navdušile nabito polni prizorišči in publika jih kar ni hotela spustiti iz odra, kar je znova dokaz, da gre za enega najboljših tovrstnih dogodkov v tem delu Evrope. Kot se spodobi sta festival odprla župana sodelujočih občin Anton Preksavec, župan Občine Dravograd in Patrick Skubel, župan občine Suha. Oba sta izrazila zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju, ki v obe občini prinaša takšen vrhunski dogodek.

Vir: JSKD OI Dravograd

Dogodki

Potekala sta dva zelo barvita in zanimiva glasbena večera. Zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem sta izrazila tudi župana obeh občin.