Search
Close this search box.

V Dravogradu bodo zopet gostili sveže mlade pesniške glasove

Drugi vikend v novembru bodo v Dravogradu spet gostili sveže mlade pesniške glasove dijakov in študentov iz cele Slovenije in iz zamejstva. Potekala bo jubilejna, 20. Pesniška olimpijada, kateri se bodo pridružili še udeleženci 9. osnovnošolskega natečaja za najboljšo pesem Mlada pesniška olimpijada.

JSKD Dravograd v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD razpisuje 20. Pesniško olimpijado. Pesniška olimpijada je projekt, namenjen dijakom in študentom, ki pišejo poezijo in želijo obogatiti svoje znanje o umetnosti pisanja literarnih del, se seznaniti z različnimi tehnikami in slogi pisanja, se družiti z mladimi ustvarjalci, z njimi deliti pesniški navdih, se postaviti v vlogo poslušalca in ovrednotiti svoje pesmi in pesmi drugih ter se predstaviti javnosti. Izbor snovi, tem in motivov pesniškega snovanja je docela v domeni avtorjev.

Žirija bo najizrazitejšega avtorja nagradila s kotizacijo za Literarno šolo 2020, ki bo potekala v Idriji, z organizacijo literarnega večera in z (najmanj) eno tiskano in/ali spletno objavo njegovih pesmi ter s knjižno nagrado, s katero bodo nagrajeni tudi vsi udeleženci 20. Pesniške olimpijade.

FOTO: Fb Pesniška olimpijada

Izpolnjeno prijavnico in izbor pesmi morajo kandidati oddati najkasneje do ponedeljka, 21. oktobra 2019 na elektronski naslov: info@pesniska-olimpijada.si s pripisom “20. Pesniška olimpijada”. Dodatne informacije lahko dobite na: 051 634 961 (Barbara).

V okviru 20. Pesniške olimpijade pa razpisujejo tudi 9. natečaj otroške poezije – 9. Mlada pesniška olimpijada. Natečaj je namenjen promociji poezije in širjenju literarne kulture med osnovnošolci. Cilj natečaja je mlado poezijo predstaviti širši javnosti. Na natečaju lahko sodelujejo vsi osnovnošolci, od 1. do 9. razreda, ki se z eno avtorsko pesmijo, ki mora biti napisana v slovenskem jeziku, prijavijo na natečaj. Kategorije so tri, in sicer: učenci od 1. do 3. razreda, od 4. do 6. razreda ter od 7. do 9. razreda.

Strokovna žirija bo izbrala najizrazitejše tri avtorje iz vsake kategorije, ki jih bo nagradila s knjižno nagrado in priznanjem, povabljeni pa bodo tudi na zaključno prireditev.

Tema natečaja 9. Mlade pesniške olimpijade je “Stopimo skupaj”: avtorji naj razmislijo kaj vse lahko storimo, če smo solidarni in »stopimo skupaj« v boju proti onesnaževanju in uničevanju našega prekrasnega planeta Zemlja.

Izpolnjeno prijavnico in izbor pesmi morajo kandidati oddati najkasneje do ponedeljka, 21. oktobra 2019 na elektronski naslov: info@pesniska-olimpijada.si s pripisom “9. Mlada pesniška olimpijada”. Dodatne informacije lahko dobite na: 051 634 961 (Barbara).

VIR: Barbara Žvirc (Pesniška olimpijada)

Dogodki