Search
Close this search box.

V Dravogradu bo zaživel “Praznični trg”: obeta se druženje z dedkom Mrazom, koncert zasedbe Danilo Kocjančič Friends, predstava za otroke, praznično obložene stojnice …

Tudi v Dravogradu se zadnje dni letošnjega leta obeta pestro in zanimivo dogajanje. Že ta konec tedna bo pred OŠ Dravograd potekala prireditev Praznični trg, ki jo pripravljajo TD Dravograd, KS Dravograd, JZ Dravit in dravograjski gostinci.

Prireditve se lahko udeležite od petka 27. decembra, do nedelje, 29. decembra, med 16. in 22. uro. Za prvi dan so pripravili predstavo za otroke – Pingo išče dedka Mraza, med drugim bo na programu glasba za otroke in ples s snežinkami, fotografiranje z dedkom Mrazom, poskrbljeno pa bo tudi za druženje ob praznični glasbi in gostinski ponudbi, čemur je namenjena tudi sobota.

V nedeljo pa boste lahko uživali na praznično obloženih stojnicah, kjer boste našli različne dobrote in izdelke s kmetij, od obrtnikov in umetnikov, lahko boste kupili še zadnja praznična darila, prisluhnili koncertu zasedbe DKF – Danilo Kocjančič Friends ter uživali v druženju ob praznični glasbi.

“V Dravograd prihaja zasedba Danilo Kocjančič Friends kot akustični duet Ladija Mljača (solo vokal, kitara) in Matjaža Steržeta (vokal, solo kitara, z na novo aranžiranimi večnimi uspešnicami enega največjih slovenskih »hitmejkerjev« Danila Kocjančiča (Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Pogum, Senca, Dober dan, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905, Veter z juga, Dobrodošli, Amerika, Ljubosumje …) in novimi hiti DKF, zasedba s slovensko publiko deli energijo zlate slovenske glasbene zapuščine, ki nikogar ne more pustiti hladnega,” pravijo organizatorji dogodka, ki vas pričakujejo pred OŠ Dravograd tudi v nedeljo, 29. 12. 2019, od 16. ure naprej. Koncert se začne ob 17.00.

FOTO: Facebook Žare Tomšič

Pri tem organizatorji dogajanja pred šolo obveščajo, da so od lastnikov zemljišč, kjer bo prireditev potekala, pridobili dovoljenje za uporabo treh parkirnih prostorov pri telovadnici OŠ za postavitev dveh prodajnih hišic. Parkiranje na omenjenih parkiriščih ne bo možno od četrtka, 26. 12. 2019, od 20. ure naprej. Parkirišča bodo tudi zavarovana s trakom, vse pa naprošajo, da jih pustijo prosta. Hkrati pa se zahvaljujejo za razumevanje in vas vabijo na dogajanja v sklopu prireditve Praznični trg.

Za konec naj še omenimo, da v Dravogradu v torek, 31. decembra, ob 11.00, pripravljajo pred cerkvijo sv. Vida druženje Nasvidenje 2019, ki bo potekalo ob muziki z Godbo na pihala Ojstrica, poskrbljeno pa bo tudi za »zakuhančka«.

Dogodki