Search
Close this search box.

V Dravograd prihaja Most okusov – street food festival

Se vam že cedijo sline? Pripravite se na posebno kulinarično doživetje v unikatnem in neponovljivem ambientu. Prideta tudi Brina in Žiga iz Masterchefa. Ne smeš manjkati niti ti! Se vidimo.

Unikaten in kulinarično obarvan dogodek se bo v Dravogradu odvijal prvič. Svoje brbončice boste lahko prišli razvajati v petek, 2. junija 2023, od 9. do 20. ure na kolesarski most čez reko Dravo, ki je zagotovo nekoliko poseben in drugačen ambient.

Pobuda za most okusov je prišla iz strani Kulturnega & umetniškega društva Coreoška, ki ga sestavljajo mladi iz Občine Dravograd. Menili so, da Dravograd in celotna Koroška nasploh potrebuje več raznolikih in unikatnih dogodkov. Podpredsednik društva Alen Plimon pravi takole: “Most okusov je le eden izmed mnogih dogodkov, ki še pridejo.” 

Organizacijsko ekipo sestavljajo člani KUD Coreoška, aktivno pa jim poma kolektiv JZ Dravit in Občina Dravograd. Na dogodku pa jim bodo v veliko pomoč tudi člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva Dravograd, ki so vselej nepogrešljivi del takšnih dogodkov v lokalni skupnosti.

Nekdajni finalist Masterchefa Žiga Gabrovec bo kuhal tudi v Dravogradu. Foto: Fb Žiga Gabrovec

Sodelovalo bo šest gostincev, med njimi tudi finalist Masterchefa izpred treh let Žiga Gabrovec in simpatična tekmovalka Masterchefa Brina Robnik Kobal. Poleg ponudbe hrane in stalne gostinske ponudbe bodo na dogodku sodelovali tudi vinarji Lendwines in Dravograjčan Gašper Korat, ki se bo premierno predstavil s svojim domačim pivom. Gašper je prejel z njim tudi nagrado za najboljše domače zvarjeno craft pivo v Sloveniji.

Seveda pa niso pozabili niti na najmlajše. Otroci se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih, ki bodo zagotovo risali nasmeh na njihove obraze.

Kolesarski most čez Dravo (sicer del trase Dravske kolesarske poti, ki velja po svoji naravni in kulturni raznolikosti za eno najlepših v Evropi) bo torej postal edinstven kulinarični ambient. Pripravite se na zanimivo izkušnjo polno različnih arom in okusov, od sladkih do slanih, od pikantnih do eksotičnih in še in še.

Več o dogodku in podrobnejše informacije najdete TUKAJ. Vabljeni vsi od blizu in daleč!

Dogodki

Se vam že cedijo sline? Pripravite se na posebno kulinarično doživetje v unikatnem in neponovljivem ambientu. Prideta tudi Brina in Žiga iz Masterchefa. Ne smeš manjkati niti ti! Se vidimo.