Search
Close this search box.

V domu starejših v Črnečah brez potrjenih okužb, kako so stanovalci? (FOTO)

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah so za vikend, zaradi suma na okužbo v njihovem domu opravili kar nekaj testiranj na novi koronavirus. Vsi testi so bili negtivni.

Sorodnikom, znancem in prijateljem stanovalcev doma pa z veseljem javljajo in sporočajo, da so dobro. Ves čas so dejavni, aktivni ter dobre volje. V preteklih dneh so se družili, ustvarjali, nabirali regrat, se pogovarjali s sorodniki preko video-klicev, veliko tudi berejo, se družijo in telovadijo.

Podjetje Telekom je instituciji podaril tri telefone, prek katerih bodo lahko še naprej komunicirali z sorodniki. Za njihovo zaščito pa so poskrbeli člani Lions kluba, saj so jim podarili 250 zaščitnih mask.

Iz doma sporočajo, da se lahko za pogovor s sorodniki prijavite na telefonsko številko 031 719 388, med tednom vsak dan od 12. do 14. ure.

Direktor doma Srečko Mlačnik pa je še dodal: “Radi pa bi poudarili, da v skladu z javnimi priporočili Ministrstva za zdravje, socialne zadeve in enake možnosti in usmeritvami NIJZ, velja tudi pri nas prepoved vnosa oz. prenašanja različnih paketov v dom. Prosimo, da zaradi lastne varnosti in varnosti stanovalcev, njihovih sostanovalcev in nas zaposlenih prepoved dosledno spoštujete. Le s skupnimi močmi se bomo zmogli obvarovati pred virusom.”

Stanovalci v domu so ves čas dejavni. V galeriji fotografij poglejte kaj vse počenjajo:

VIR: FB Koroški dom starostnikov

Dogodki