Search
Close this search box.

V CUDV Črna še dve okužbi med zaposlenimi, na Koroškem štirje novi primeri

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2335 testov na okužbo z novim koronavirusom, 88 jih je bilo pozitivnih, je vlada sporočila na Twitterju. V koroških občinah so zabeležili štiri nove primere, in sicer dva v Črni na Koroškem ter po eno v Dravogradu in na Prevaljah.

“Na podlagi treh okuženih oseb in kontaktov z njimi smo 17 uporabnikom in 18 zaposlenim odvzeli brise. Včerajšnji brisi pri zaposlenih so v večini negativni, dva pa pozitivna. Rezultate testov za uporabnike še čakamo. Okuženi sta dve zaposleni, skupno je v karanteni 18 zaposlenih in 17 uporabnikov,” nam je zaupala direktorica CUDV Črna na Koroškem mag. Dalja Pečovnik.

Kadrovsko stisko trenutno rešujejo z zaposlenimi, ki so jih poklicali nazaj na delo z dopusta, če pa bo med okuženimi še kdo od uporabnikov, bo potrebno pa ukrepati drugače, saj bodo v tem primeru potrebovali še več kadra. Obiski so do nadaljnjega prepovedani, uporabniki, ki so bili ta konec tedna doma, bodo še naprej v domači oskrbi, ostali pa trenutno tudi ne morejo domov, zato ostajajo v CUDV. Vse tri okužene osebe med seboj niso neposredno povezane. Na NIJZ žarišče še iščejo, do 11. ure pa še ni bilo rezultatov za uporabnike.

V bolnišnicah se sicer trenutno zdravi 71 bolnikov s covidom-19, od tega jih 13 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. V ponedeljek so iz bolnišnične oskrbe odpustili osem bolnikov.

V Sloveniji so doslej potrdili 4558 primerov okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 142 bolnikov s covidom-19.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 21. 9. 2020 (00:00-24:00): – Št. testiranj: 2335- Št. pozitivnih:…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Torek, 22. september 2020

Viri: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki