V CUDV Črna po zadnjih podatkih okuženih 20 zaposlenih in 50 uporabnikov, rezultate testov še čakajo

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so prvo okužbo pri zaposleni potrdili v nedeljo, 20. septembra, se je število pozitivnih brisov še povečalo, je danes zvečer za naš medij povedala direktorica doma Dalja Pečovnik.
cudv

Kot je povedala Pečovnikova, je bilo danes do 21. ure potrjenih 50 okužb pri uporabnikih in 20 pri zaposlenih. Pri tem je omenila, da so se včeraj v medijih pojavile napačne številke, saj je prišlo do napačne navedbe števila okuženih.

Po njenih besedah v rdeči coni v CŠOD Peca v Mežici trenutno biva 47 uporabnikov, trije pa ostajajo na opazovanju v UKC Ljubljana.

Pečovnikova je še dejala, da se v večini vsi uporabniki in zaposleni počutijo dobro, z izjemo kakšne povišane temperature. Danes tekom dneva so zabeležili še dve novi okužbi med uporabniki. “Oba uporabnika s pozitivnim brisom smo že premestili v rdečo cono. Danes je bilo sicer v centru odvzetih preko 100 brisov, rezultate pa še čakamo.”

Kot je pojasnila direktorica CUDV Črna na Koroškem, so danes vzeli brise vsem, ki so bili prejšnjo sredo negativni, s testiranji pa bodo nadaljevali tudi jutri. Vmes pa pošljejo na test tudi vse tiste, ki se v tem času začnejo počutiti slabše ali pa so dobili povišano temperaturo.

“Virus poskušamo čim bolj zajeziti, zato trenutno delamo po sistemu, da ne testiramo le enkrat na sedem dni, ampak po potrebi tudi sproti, vsak dan, če se pokaže potreba po testu oz. kaže posameznik znake okužbe. Zato se številke spreminjajo zelo hitro. Poleg tega pa se na rezultate čaka kar precej časa, kar je posledica masovnega testiranja,” je obrazložila Pečovnikova, ki predvideva, da lahko glede na število testov, nekaj pozitivnih brisov pričakujemo tudi v naslednjih dneh.

Za konec je še dejala, da upa, da se ne bo pri nobenem od uporabnikov ali zaposlenih stanje poslabšalo, da bo ostalo pri tem. Hkrati pa si želi, da bi bili vsi testi v prihodnje negativni in da se življenje v CUDV, kjer je trenutno eno največjih žarišč okužb z novim koronavirusom pri nas, čim prej vrne v ustaljene tirnice.

Preberite tudi: Največ novih okužb doslej, na Koroškem 12

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.