Search
Close this search box.

V Črno prispela pomoč Slovenske vojske, najhujša območja si ogleduje tudi Marjan Šarec

Danes, 22. julija 2023, je na Koroško prispela Slovenska vojska, najbolj prizadeta območja pa si bo ogledal tudi minister za obrambo, Marjan Šarec.

Po včerajšnjih neurjih, ki so pustošila po Koroškem in je bilo še najhuje v Črni na Koroškem, je danes, 22. julija 2023, na koroško prispela pomoč Slovenske vojske. Kot smo že poročali TUKAJ, so v Črni na Koroškem narasli vodotoki in hudourniki, na več območjih so tudi poplavili in uničili infrastrukturo. Ogroženih je bilo več stanovanjskih objektov, nekaj prebivalcev je bilo včeraj tudi evakuiranih.

S ciljem hitre zagotovitve ustrezne pomoči pri sanaciji posledic je tako danes na Koroškem na ogledu stanja na terenu minister za obrambo, Marjan Šarec, ki se trenutno mudi v Črni na Koroškem, obiskal pa bo tudi občino Ravne na Koroškem, kjer je včeraj odneslo most na gradbišču novega bloka in posledično zalilo celotno ulico v bližini, o čemer smo poročali TUKAJ.

Podrobnejše informacije obiska Marjana Šarca si boste lahko ogledali v petkovi oddaji na Koroški regionalni TV.

Šarec je ob tem za STA povedal, da je škoda na terenu na Koroškem velika, na terenu so vse razpoložljive ekipe, tudi vojaki s stroji. Po potrebi bodo aktivirali tudi gasilske enote iz drugih delov Slovenije, ki niso bila prizadeta v neurjih. ‘Ključno je predvsem to, da ni ogroženo nobeno človeško življenje”, je še dodal Šarec.

Neurjem, ki so včeraj zajela celotno Koroško in za seboj pustila pravo opustošenje, pa ni videti konca, saj je ARSO tudi za danes izdal oranžno opozorilo za celotno Slovenijo.

Dogodki

Danes, 22. julija 2023, je na Koroško prispela Slovenska vojska, najbolj prizadeta območja pa si bo ogledal tudi minister za obrambo, Marjan Šarec.