V Črni začenjajo tradicionalni Koroški turistični teden, ki se bo zaključil s tradicionalnim celodnevnim Jarmakom

V Črni na Koroškem se danes začenja tradicionalni, 65. Koroški turistični teden, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Prireditev z naborom tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih prireditev se bo zaključila 15. avgusta.
11856528_10207807785894916_107664889551850424_o
Tudi letos vabljeni na kmečko povorko.

Med športnimi aktivnostmi je občina v sporočilu za javnost ta teden med drugim izpostavila tekmovanja kegljačev, plezalcev, nogometašev, košarkarjev, tenisačev, šahistov in badmintonistov, pohod do naravnega parka Bistra, razglasitve športnika leta in Maraton Kralja Matjaža – Memorial Mirana Časa. Že danes se bo začela tudi prireditev K24 Ultra Trail Race na 100, 50 in 24 kilometrov.

Na športnem področju turistični teden prinaša tudi otvoritev Ferate Mučevo, ki je urejena po soteski Mučevo v Žerjavu. Dolga je 500 metrov in razdeljena v dva dela – lažjo, družinsko pot in težjo smer za bolj zahtevne plezalce.

Med tradicionalnimi kulturnimi prireditvami so med drugim napovedane razstave, kmečka povorka, muzejska noč, nastop Pihalenga orkestra Rudnika Mežica, srečanje starodobnikov, branje poezije in proze, predstavitev umetnikov in rokodelcev na vasi, predstave, pa večer slovenske popevke, literarni večer s predstavitvijo knjige Čevnice domačinke Aleksandre Zrelec in otvoritev spominskega parka slovenskih čebelarjev.

Za otroke medtem pripravljajo tudi Škratkov dan, za zabavo odraslih pa stand up nastop.

65. Koroški turistični teden se bo zaključil v nedeljo, 15. avgusta, s tradicionalnim celodnevnim Jarmakom, sejmom, na katerega so letos povabili predvsem ponudnike izdelkov domače obrti in ponudnike domačih izdelkov in pridelkov.

Celoten program turističnega tedna je na voljo na spletni in Facebook strani Občine Črna na Koroškem, dodatne informacije pa v Turistično-informacijskem centru Črna ter Turističnem društvu Črna.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.