Search
Close this search box.

V Črni ta teden dva pomembna dogodka na temo zdravja

Občina Črna na Koroškem v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ Ravne) organizira SVIT DOGODEK z aktivnostmi spodbujanja zdravega načina življenja in osveščanja o ukrepih ohranjanja in krepitve zdravja. Prav tako bo Občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Telekomom Slovenija predstavila projekt »Varni in povezani na domu« z E – oskrbo, z namenom, da svojim občanom zagotovi večjo dostopnost do te storitve.

Sreda 26.9.2018 med 10.00 in 16.00 uro pred Kulturnim domom v Črni:

– voden ogled modela debelega črevesa z bolezenskimi spremembami in predstavitev presejalnega programa SVIT,

– merjenje krvnega tlaka in holesterola,

– stojnica s predstavitvijo Programov krepitve zdravja za odrasle v ZD Ravne,

– edukacija samopregledovanja na modelih,

– stojnica s predstavitvijo storitve »Varni in povezani na domu« z E-oskrbo

(v primeru slabega vremena bo dogodek potekal v Kulturnem domu)

Sreda 26.9.2018 ob 11.00 uri v Kulturnem domu Črna :

-predstavitev storitve »Varni in povezani na domu« z E-oskrbo, ki zagotavlja kakovostnejše in varnejše bivanje na domu vsem, ki pri tem potrebujejo podporo (starejšim, invalidom ali kroničnim bolnikom) in oblike subvencij.

– predstavitev programa krepitve zdravja in programa Svit v Črni na Koroškem.

Sreda 26.9.2018 ob 14.00 uri na stadionu NK Peca:

-test telesne zmogljivosti na 2 km za odrasle v izvedbi ZD Ravne na Koroškem.

Projekt »Varni in povezani na domu« z E-oskrbo izvaja Telekom Slovenije, z namenom povečanja dostopnosti do socialnega servisa pomoči na daljavo s celodnevno povezavo prek osebnega telefonskega alarma. Projektu se z enakim ciljem priključujejo tudi slovenske občine.

Storitev E-oskrba, ki se izvaja z dovoljenjem Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, zagotavlja kakovostnejše in varnejše bivanje na domu vsem, ki pri tem potrebujejo podporo (starejšim, invalidom ali kroničnim bolnikom). Je enostavna za uporabo in uporabniku omogoča, da lahko na enostaven in hiter način pokliče pomoč, ko jo potrebuje. Pomoč mu organizira usposobljeno zdravstveno osebje v asistenčnem centru 24 ur na dan, vse dni v letu.

V okviru projekta »Varni in povezani na domu« je k subvencioniranju storitve pristopila tudi občina Črna na Koroškem, da svojim občanom zagotovi večjo dostopnost do storitve.

Sodelujejo: Zdravstveni dom Ravne, Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ, Koroško društvo za boj proti raku, Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške, Telekom Slovenije, Občina Črna na Koroškem

Dogodki