Search
Close this search box.

V Črni so se razveselili novega gasilskega vozila (FOTO)

Prostovoljno gasilsko društvo Črna na Koroškem je bogatejše za novo vozilo. Danes so namreč v kraj pripeljali vozilo s podaljšano kabino, imenovano "kombinirka". Ob tej priložnosti pa so jih pred gasilskim domu pričakali številni krajani.

Prednost nove pridobitve, ki so se je danes poleg gasilcev razveselili številni krajani, na čelu z županjo mag. Romajo Lesjak, je v tem, da ima vozilo podaljšano kabino, ki omogoča opremljenost gasilcev z dihalnimi aparati med intervencijsko vožnjo. Uporabljali pa ga bodo za vse vrste intervencij, od tehničnih posegov, za gašenje požarov, reševanje na višini ali v globini, v primeru poplav, žledoloma …

Kot je v izjavi za Koroške Novice izpostavil poveljnik PGD Črna na Koroškem Rok Šušel, je prednost novega vozila tudi v tem, da je opremljeno za sodobno gasilsko taktiko in je na povišanem podvozju, tako da je prilagojeno terenu na območju delovanja PGD Črna na Koroškem.

Po njegovih navedbah so večino sredstev za nakup vozila, za katerega so odšteli 320.000 evrov, namenili iz sredstev društva, finančno pa so jim na pomoč priskočili tudi številni donatorji, občina in občani, katerim se iskreno zahvaljujejo.

Nove pridobitve je izredno vesela tudi županja mag. Romana Lesjak, ki se je ob današnjem dogodku zahvalila gasilcem za požrtvovalno delo in trud, ki ga opravijo tudi na drugih področjih. “Danes se jaz zahvaljujem gasilcem, večinski delež nakupa tega vozila je bil namreč na njihov strani. Vozilo so si prislužili s svojim delom, ker so res vedno prvi,” je poudarila.

Ni pomembno kje, naj gre za podrto drevo, požar, tehnično pomoč, človeško življenje ali druge naravne ujme, naši gasilci so vedno prvi. Dobra oprema pa je izredno pomembna in sodi k njihovemu delu,” je sklenila županja.

FOTOGALERIJA

Dogodki