V Črni odprli prenovljen most čez reko Mežo. Ob smučišču načrtuje tudi manjši adrenalinski park (VIDEO in FOTO)

Občina Črna na Koroškem je s finančno soudeležbo ministrstva za okolje in prostor prenovila most čez reko Mežo pri Prauhartu. Prenovljen most, preko katerega cesta med drugim vodi do znane Najevske lipe, so slovesno odprli ob 19. uri, po slavnostni seji občinskega sveta ob prazniku občine. Prenova mostu je stala 575.000 evrov.
DSC_7486
Črnjanski harmonikaši

VIDEO: V Črni odprli prenovljen most čez reko Mežo

Most je bil poškodovan v poplavah, zato je občina velik del sredstev za obnovo dobila pri ministrstvu za okolje in prostor, sama pa je za naložbo prispevala 15-odstotni delež, je za STA povedala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Po večmesečni obnovi, v času katere je za prevoz čez reko vojska postavila pontonski most, so prenovljen most slovesno odprli ob današnjem prazniku občine.

Preberite tudi: V Črni podelili občinska priznanja. Častni občan je mag. Tone Vrisk (VIDEO in FOTO)

To pa ni edina pridobitev v občini Črna v zadnjem obdobju. Nedavno so odprli ferato Mučevo, ki je urejena po soteski Mučevo v Žerjavu in je prva ferata na Koroškem. Občina ob smučišču v Črni načrtuje tudi manjši adrenalinski park, sicer pa za adrenalinske navdušence že več kot leto dni v Črni obratuje jeklenica za spuste Olimpline.

FOTOGALERIJA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.