Search
Close this search box.

V Črni nova pridobitev za športne navdušence

V Črni na Koroškem bodo v torek v uporabo predali jekleni poligon za vadbo na prostem in razglasili ambasadorja športa v občini.

Jesen nas zadnje dni razveseljuje s svojimi sončnimi žarki in razvaja s čudovitimi barvami, kar pomeni še dodatno motivacijo za vadbo in rekreacijo na prostem. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj s sponzorjem Skupino SIJ – Slovensko industrijo jekla skrbi, da vam volje za zdravo življenje ne zmanjka. Tokrat se bodo odpravili v Črno na Koroškem, natančneje v športni park Črna, kjer bodo občanke in občani bogatejši za jekleni poligon za vadbo na prostem, ki bo od naslednjega tedna tudi uradno na voljo lokalnim športnim navdušencem za sprostitev ali aktivno preživljanje poletnih večerov. Polovico sredstev zanj je sofinancirala Občina Črna na Koroškem.

Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih pa želijo jekleno voljo prebujati v vseh ljudeh. Novi jekleni poligon, ki nosi okroglo številko dvajset in je plod lastne izdelave Skupine SIJ, bodo predali v uporabo po zaključku poletne sezone ter evropskega tedna športa, ki je tudi letos združil in motiviral prebivalce Slovenije, naj se gibajo – sami ali v skupini.

Ambasador jeklenega poligona v olimpijski Črni prihaja iz vrst alpskega smučanja, ki je leta 2006 tudi sam kot član takratne zimske olimpijske reprezentance v italijanskem Torinu zastopal barve Slovenije.

Hkrati z otvoritvijo jeklenega športnega poligona, katerega ambasador je smučar Aleš Gorza, bodo razglasili tudi ambasadorja športa v Občini Črna na Koroškem, kar bo postal športnik leta 2022 Miha Oserban, smučar, ki je dosegel šest medalj na mednarodnih tekmah in je bil trikrat izbran za najboljšega športnika do 15 leta v občini Črna na Koroškem, v letu 2022 pa je prejel naziv športnik leta 2022.

Dogodki

V Črni na Koroškem bodo v torek v uporabo predali jekleni poligon za vadbo na prostem in razglasili ambasadorja športa v občini.