Search
Close this search box.

V Črni na Koroškem zagnali snežne topove

Kmalu se bo začela nova smučarska sezona tudi na smučišču v Črni na Koroškem, ki se nahaja prav v središču kraja in je primerno tako za rekreacijsko kot za tekmovalno smučanje. Na njem so svoje prve zavoje naredili smučarji svetovnega kova, kot so Katjuša Pušnik, Mitja Kunc, Aleš Gorza, Ožbej Ošlak, Tilen Debelak in šampionka Tina Maze. Smučišče ima urejen sistem umetnega zasneževanja tako, da vam ob primernih temperaturah zagotavljamo sneg tudi v zelenih zimah. Možna pa je tudi nočna smuka.

Z zasneževanjem smučišča so sicer v Črni začeli že prejšnji teden, ampak ne preveč uspešno. Morda pa jim bo le uspelo in se bodo lahko prvi letošnji ljubitelji smučanja po njem spustili še letos. Vodja smučišča, Blaž Jelen, je ob tem povedal: »S pripravo smučišča smo začeli prejšnji teden, ampak smo lahko zasneževali le en dan, temperature so trenutno previsoke, da bi lahko bili pri tem uspešni. V tem tednu smo nadaljevali dvakrat, ponoči, ampak nam vreme ne služi najbolje. Trudimo se, da bi smučišče začelo obratovati že med prazniki, vendar ne morem nič obljubiti. Vse je odvisno od vremena. Trenutno si želimo malo več minusa, kot je sedaj.«

So pa že na razpolago Sezonske smučarske vozovnice, ki so na prodaj v Turistični pisarni občine Črna na Koroškem, od ponedeljka do petka, od 7.00 do 15.00, in soboto, od 9.00 do 12. ure. Ob plačilu je treba dodati tudi lansko magnetno vozovnico ali osebno fotografijo.

Družinska sezonska smučarska vozovnica stane 390 evrov, ob nakupu le te lahko smučate z njo vsi člani ene družine neomejeno. Sezonska dnevno nočna vozovnica za odrasle stane 236 evrov, cenejša je za dijake, študente ter upokojence, ki boste zanjo odšteli 180 evrov, otroška sezonska vozovnica pa stane 160 evrov. V ponudbi pa so tudi nekaj urne, poldnevne, dnevne, nočne in več dnevne vozovnice. Cenik in ponudbo smučarskih vozovnic najdete na spletni strani Občine Črna na Koroškem.

Dogodki