Search
Close this search box.

V Črni na Koroškem se bodo ta konec tedna odvijali že 32. Gradovi Kralja Matjaža

Čaka vas pravljica snežnih skulptur in nepozabno doživetje, ki ga ne gre zamuditi. Poleg gradnje skulptur pa vas čaka tudi pester spremljevalni program. Že jutri bo za večerno zabavo poskrbela zasedba Kingston.

Prireditev se uradno pričenja danes, v petek, 26. januarja do nedelje, 28. januarja 2024 in to na Matevžavih travnikih pod stadionom v centru Črne na Koroškem. Glavno dogajanje bo potekalo jutri, 27. januarja, ko bodo številni graditelji snežnih skulptur skozi dan ustvarjali iz snega in ledenih ploskev, zvečer pa vas čaka zabava z zasedbo Kingston.

V okviru celotnega dogajanja pa bodo nastopili tudi: Adi Smolar, Adrijana Kamnik, Damijan Zih, Milan Kamnik, Nipke, Dunja Vrhovnik,Nushy, Samo Sam, Fredi Miler, Vera Trafella in drugi …

Dogodek vsako leto privabi obiskovalce od blizu in daleč. Celodnevno gradnjo pa vselej spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev številnih ekip, izbor Alenčice, ognjena predstava, laser show, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam, glasbeni nastopi …). Pravljično dogajanje doživi svoj vrhunec zvečer, ko se prižgejo bakle in vse snežne skulpture čarobno zažarijo v soju ognjenih plamenic.

Dogajanje v nedeljo je namenjeno najmlajšim obiskovalcem. Ti se bodo lahko zabavali na otroških delavnicah, animacijah, lutkovni predstavi, možnost jahanja, iskali bodo skriti zaklad in še in še.

Zagotovo pa bo letošnje dogajanje prav posebno, saj bo vas olimpijcev, po siloviti avgustovski poplavi, spet zaživela v vsej svoji idilični snežni podobi, Črnjani pa bodo predano ter gostoljubno skrbeli za vse, ki vas bo v dneh dogajanja zaneslo k njim.

Vse nastale snežne skulpture pa si bo moč ogledati v nedeljo in upoštevajoč na napoved nizkih temperatur organizatorji upajo, da tudi v prihodnjih dneh.

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža pričara zabaven in razigran zimski vikend v naravi. Združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast. Veselijo se vašega obiska!

Več informacij najdete TUKAJ.

Vabljeni in dobrodošli!

Dogodki

Čaka vas pravljica snežnih skulptur in nepozabno doživetje, ki ga ne gre zamuditi. Poleg gradnje skulptur pa vas čaka tudi pester spremljevalni program. Že jutri bo za večerno zabavo poskrbela zasedba Kingston.