V Črni na Koroškem bodo danes smučali “po starem”

Občina Črna na Koroškem skupaj z Gornjesavinjskim smučarskim klubom Mozirje danes na črnjanskem smučišču organizira 14. srečanje ljubiteljev smučanja po starem. Pričakujejo od 50 do 60 smučarjev iz vse Slovenije, ki se bodo najprej predstavili na povorki skozi Črno, smučarska tekma pa se bo po napovedih začela točno opoldne.

Smučarji se bodo najprej zbrali pri Kulturnem domu v Črni, kjer se bodo opremili in si razdelili startne številke. Nato se bodo ob 10.30 predstavili v povorki skozi Črno, pri tem pa se jim bodo pridružili kralj Matjaž s spremstvom, Folklorna skupina KD Gozdar, Črnjanski harmonikaši in člani Društva klekljaric, Društva kmečkih žena in Društva ljubiteljev starodobnih vozil.

Tekma smučarjev se bo na črnjanskem smučišču začela opoldne z najmlajšimi ljubitelji smučanja po starem in nadaljevala po starostnih kategorijah vse do najstarejših, ki štejejo tudi čez 80 let. Pred in po tekmi organizatorji napovedujejo tudi primerjalni prikaz smučanja nekoč in danes.

Pogoj za udeležbo na tekmi je stara oprema. Smuči morajo biti iz obdobja pred letom 1960, smučarji pa morajo biti oblečeni v starodobna oblačila in čevlje, ki ustrezajo stari smučarski opravi, so še sporočili organizatorji prireditve, ki pričakujejo od 50 do 60 tekmovalcev. V centru Črne pripravljajo tudi razstavo starih smuči.

Dogodki