V Črni je nastala nova gredica z medovitimi rastlinami, ki so jih za nagrado od podjetja AstraZeneca prejeli mladi čebelarji (FOTO)

Za Čebelarskim domom Črna je nastala nova gredica z medovitimi rastlinami, ki so jih za nagrado od podjetja AstraZeneca pod pokroviteljstvom Čebelarske zveze Slovenije dobili mladi člani Čebelarskega društva Črna, ki so se udeležili 44. državnega tekmovanja in srečanja mladih čebelarjev v Mariboru.
312080236_3398937493718468_8433979561910240926_n

Na Biotehniški šoli Maribor je v soboto, 7. 5. 2022, ob sodelovanju Čebelarske zveze Slovenije in Čebelarske zveze društev Štajerske potekalo 44. državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije. Na njem je sodelovalo skoraj 300 otrok iz celotne Slovenije, med drugim pa tudi mladi čebelarji iz Črne, ki so osvojili odlične rezultate. Zdaj pa so zato prejeli še nagrado.

Največ točk in zlato priznanje na nižji stopnji sta dosegla Anže Kos in Jure Knez. Prav tako sta visoko število točk in zlato priznanje na srednji stopnji dosegli Liza Polenik in Klara Piko. Vsi štirje so se tekmovanja udeležili pod mentorstvom Marije Šepul, so navedli na straneh Občine Črna na Koroškem.

“Mladim nadobudnim čebelarjem ter mentorici iskreno čestitamo za doseženi zlati priznanji,” so dodali.

Novo gredico z medovitimi rastlinami so pod mentorstvom predstavnikov podjetja AstraZeneca ter predsednika in članov Čebelarskega društva Črna zasadili z medovitimi rastlinami mladi čebelarji društva. Naj medi!

Pri tem naj še omenimo da se Črna na Koroškem ponaša tudi z nazivom čebelam najbolj prijazna občina.

FOTOGALERIJA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije