Search
Close this search box.

V Črnečah smo sinoči uživali v predstavi Ferija Lainščka “Mišo Frajer, Janko hajer”

Zadnjo predstavo v tej sezoni je tudi tokrat organiziralo Kulturno društvo Črneče, ki že snuje načrte za naslednjo sezono.

V nedeljo, 12. marca, ob 18. uri je v dvorani Gasilskega doma Črneče potekala zanimiva predstava z naslovom – Mišo Frajer, Janko hajer. Potekala je v izvedbi gledališke skupine iz Miklavža na Dravskem polju. Avtor predstave je Feri Lainšček.

Predstava opisuje ljubezensko zgodbo. Govori o zgodbi velenjskega rudarja. O veselju in žalosti. Zgodba spremlja življenje rudarja Janka, ki je zelo podoben legendarnemu pevcu Mišu Kovaču. Pisatelj opisuje utrip rudarskega poklica, vse srage in kri ter ljubezni in anekdote iz podzemlja. Prvi del je zgodba v Velenju, nato tragična življenjska zgodba o rudarju z dvema otrokoma. Opisana je knapovska usoda delavca v komunističnih časih, ki ga zavedeta nočno življenje in alkohol, ki je še danes pogosta uteha, kadar se človek težko sooča z realnostjo. Zgodba je polna komičnih preobratov, saj je glavni lik samoironičen in ima smisel za pripovedovanje anekdot, ki pa niso samo humoristične pripovedke, temveč so na nek način zgodbe iz socialnega dna.

Tako so v Črnečah zaključili z abonmajem amaterskih gledaliških skupin sezone 2022/23. V naslednji sezoni bo Kulturno društvo Črneče k sodelovanju znova povabilo gledališke skupine od blizu in daleč in v petih predstavah poskrbelo za smeh. Ta pa je pol zdravja. Se že veselimo!

Vir: KD Črneče

Dogodki

Zadnjo predstavo v tej sezoni je tudi tokrat organiziralo Kulturno društvo Črneče, ki že snuje načrte za naslednjo sezono.