V Črnečah 10 stanovalcev nameščenih v “rdeči coni”, 2 zaposleni na bolniški

Pred približno tremi tedni so v Koroškem domu starostnikov Črneče - Dravograd zabeležili prvo okužbo s covid-19. V ponedeljek pa so zabeležili največje število novih okužb, in sicer je bilo na testu pozitivnih pet oskrbovancev in en zaposlen. Danes pa je vodstvo doma preko Facebooka sporočilo, kakšno je trenutno stanje.
118516401_2682696408684900_4128700307633899027_n

“Mineva že tretji teden od prve okužbe z novim virusom, v Koroškem domu starostnikov Črneče – Dravograd. Obveščamo vas, da smo do sedaj opravili 205 brisov stanovalcev in zaposlenih v našem domu. 10 stanovalcev je trenutno, še vedno nameščenih v ” rdeči ” coni doma, 2 zaposleni pa ostajata v bolniškem staležu,” so zapisali v sporočilu za javnost.

“Okužbe so omejene na oddelek, kjer se je okužba prvič pojavila,” poudarjajo v domu, kjer tudi zagotavljajo, da se stanovalci kljub nepričakovani, novi situaciji dobro počutijo. “Ukrepe pristojnih služb sprejemajo z razumevanjem in strpnostjo.”

V primeru, da želite komunicirati s sorodniki preko telefona, sporočite telefonsko številko v recepcijo, 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure. Poklicali vas bodo, takoj ko bo mogoče.

Tudi zaradi Vas, spoštovani sorodniki, smo delavci v domu prepričani, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. S svojimi spodbudnimi klici, izražanjem podpore preko spleta in razumevanjem situacije, se zmoremo vsak dan znova truditi, da zajezimo širjenje okužbe; stanovalcem pa omogočamo prijetno, dostojno ter varno bivanje v domu,” so še navedli.

Vir: Facebook Koroški dom starostnikov Črneče – Dravograd

Preberi še:  V ti dve regiji bodo lahko na pijačo ali obrok potovali vsi prebivalci Slovenije z izjemo obalno-kraške regije

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun