V četrtkovem maratonu nadzora hitrosti ugotovili več kot 1000 kršitev

V četrtkovem maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na 514 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupaj ugotovili 1.082 kršitev.

Od tega so na kraju ustavili 856 voznikov, od katerih je bilo 318 voznikov opozorjenih, 76 tujih voznikov je moralo globo plačati na kraju, ostalim so bili izdani plačilni nalogi. Hkrati lahko 226 voznikov v prihodnjih dneh pričakuje obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog, saj je bila v njihovih primerih prekoračitev ugotovljena na samodejnih merilnikih hitrosti, vozniki pa v nadaljevanju niso bili ustavljeni, je objavila policija.

Večino prekoračitev hitrosti so policisti ugotovili v naseljih, kar 778 kršitev. Izven naselja je bilo ugotovljenih 162 kršitev, na avtocestah in hitrih cestah pa 142 kršitev.

V Policiji ocenjujejo, da je četrtkov nadzor pozitivno vplival na umirjanje hitrosti na naših cestah in splošno prometno varnost, saj niso obravnavali nobene prometne nesreče, v kateri bi se osebe hudo telesno poškodovale. Obravnavanih pa je bilo deset prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 64 prometnih nesreč,  pri katerih je nastala le materialna škoda.

Policisti sicer aktivnosti za umirjanje prometa izvajajo skozi vse leto, maraton nadzora hitrosti pa je le eden od načinov, s katerim opozarjajo na nevarnost prehitre vožnje. Osnovni namen tovrstnega nadzora ni kaznovanje voznikov, ampak spreminjanje njihovih vozniških navad.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije