Search
Close this search box.

V četrtek “Sedi dov pa uživi v muziki” v amfiteatru za Narodnim domom v Mežici

V četrtek, 27. junija 2019, bo ob 17. uri v amfiteatru za Narodnim domom v Mežici glasbeno popoldne “Sedi dov”.

Projekt “Sedi dov” od same ideje vse do realizacije vodita Kaja Krebel in Luka Krof. Kaja Krebel nam je povedala, da je to leto premierno, želja pa je, da bi ljudem vsako leto predstavila zanimive izvajalce v sproščenem okolju.

Kot nam je zaupala, želita s glasbenim popoldnevom dodati svoj košček v mozaiku glasbenega in kulturnega dogajanja v Mežici. Ob čudovitem ambientu amfiteatra za Narodnim domom v Mežici želita izkoristiti in ustvariti intimno ter sproščeno vzdušje, ki bi privabilo tako sladkokusce drugačne glasbe kot tiste, ki se slučajno sprehodijo mimo. Spodbuditi jih hočeta, da zavzeto prisluhnejo glasbi, si vzamejo čas za prijatelje, znance ali preprosto, čas zase.

Tudi ideja grafike izhaja iz koncepta, ki sta si ga zamislila Kaja in Luka.

In komu bomo lahko prisluhnili?

Na glasbenem popoldnevu “Sedi dov” se bodo premierno predstavili mežiški rock Ansambl Pinka Flojda. V nadaljevanju bomo lahko prisluhnili jazz vzdušju,ki nam ga bosta pričarali pevka Klara Veteršek in kitaristka Urška Supej. Za zaključek pa bo poskrbela “gledališka-etno” skupina Karavana.

Samo ime dogodka “Sedi dov” izhaja iz namena, ki ga želita doseči Kaja Krebl in Luka Krof, ta pa je, da se mimoidoči ustavijo, pogovarjajo, pojejo, se usedejo, kaj popijejo… Kot Korošci radi rečemo : “sedi dov pa popij neki, sedi dov pa pikni mavo, sedi dov pa posluši, sedi dov pa uživi…”

“Program bo popestril poletno dogajanje v Mežici in v naše okolje prinesel pridih poletja”, je še dodala Kaja Krebel.

V primeru slabega vremena bo dogodek v zaodrju Narodnega doma Mežica.