V četrtek potrdili dve novi okužbi, eno pri medicinski sestri

V Sloveniji so v četrtek opravili 828 testov na novi koronavirus in potrdili dve okužbi, je objavila vlada. Skupaj so okužbo potrdili 1479 ljudeh. V bolnišnici so zdravili šest bolnikov s covidom-19, nihče ni potreboval intenzivne nege. Novih smrti bolnikov s covidom-19 ni bilo, skupaj jih je do zdaj umrlo 109. Doslej so v Sloveniji opravili 82.161 testov.

Okužbo so med drugim potrdili pri medicinski sestri v Splošni bolnišnici Jesenice. Brise so nato odvzeli vsem zaposlenim, šest pa jih je po odločitvi epidemiologinje odšlo v karanteno. Druga potrjena okužba naj bi bila v eni od jeseniških osnovnih šol; šlo naj bi za sorodnika omenjene okužene.

V. d. direktorja bolnišnice Miran Rems je pojasnil, da do okužbe ni prišlo zaradi prenosa z bolnika, temveč je sodelavka zbolela doma, pri čemer še ni jasno, od kod izvira okužba. “En dan je delala, potem pa je sama ugotovila, da nekaj ni v redu in je odšla na odvzem brisa, ki je bil pozitiven,” je povedal Rems. Brise so nato odvzeli vsem zaposlenim, šest pa jih je po odločitvi epidemiologinje odšlo tudi v karanteno.

Zaradi nastale epidemiološke situacije so v bolnišnici odpovedali za ponedeljek načrtovane dogodke, saj je bolnišnica do preklica za obiskovalce zaprta. Prav tako je do preklica pri porodu dovoljena prisotnost le zdravega partnerja oziroma ene zdrave osebe, so sporočili iz bolnišnice.

Poleg prepovedi obiskov so v bolnišnici spremenili tudi delo na oddelku, kjer je bila okužena zaposlena in kjer je približno 20 bolnikov, ki trenutno ostajajo v bolnišnici. Ponovno so uvedli tudi nekoliko strožje ukrepe glede uporabe zaščitne opreme pri zaposlenih.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije