Search
Close this search box.

V četrtek na Koroškem potrdili 30 novih okužb

V četrtek so v Sloveniji ob 12.904 PCR in hitrih testih potrdili 959 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 30.

Na Koroškem so v četrtek nove okužbe potrdili v osmih občinah. V Slovenj Gradcu in na Ravnah so jih zabeležili po 8, v Dravogradu 5, na Prevaljah, v Radljah ob Dravi, Vuzenici in Ribnici na Pohorju po 2, v Mežici pa so potrdili 1 novo okužbo.

14 dnevna in 7 dnevna incidenca – podatki kažejo, da razlike med regijami niso več velike. FOTO: Vlada RS

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev je po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje 1076, medtem ko je bilo ljudi, ki so v četrtek potrebovali bolnišnično oskrbo, drugi dan zapored manj kot tisoč. Vendar morata za prehod v t.i. oranžno fazo sproščanja ukrepov oba kriterija pasti pod 1000.

Vlada je sicer v četrtek sklenila, da do nadaljnjega ukine sproščanje ukrepov po regijah oziroma da ukrepi, ki trenutno veljajo, veljajo za celotno državo. Trenutna epidemiološka situacija namreč kaže, da razlike med posameznimi regijami niso več tako zelo izrazite, kot so bile v preteklih tednih.

Bo pa vlada stanje ponovno presojala prihodnjo sredo. Če bi se razmere v posameznih regijah izrazito poslabšale ali bi se razlike med regijami znova začele povečevati, bo ponovno razmislila o sprejemanju ukrepov na ravni regij.

Vir: STA, Sledilnik covid, Vlada RS

Dogodki

V četrtek so v Sloveniji ob 12.904 PCR in hitrih testih potrdili 959 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 30.