Search
Close this search box.

V četrtek 37 novih okužb, en primer tudi na Koroškem

V četrtek je bilo v Sloveniji opravljenih 937 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 37 primerov. Novo okužbo so med drugim potrdili tudi na Prevaljah, kjer ob skupno šestih pozitivnih primerih trenutno beležijo enega aktivnega, pet oseb pa je bolezen že prebolelo.

Včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 18 oseb, tri osebe so potrebovale zdravljenje v intenzivni enoti. V domačo oskrbo so odpustili štiri bolnike s covidom-19, je vlada objavila na Twitterju.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do sedaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

V Domu starejših Hrastnik še ena okužba pri oskrbovancu

V Hrastniku, ki je v zadnjih tednih žarišče okužbe z novim koronavirusom, so v četrtek vzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enemu oskrbovancu doma so potrdili okužbo, so sporočili s hrastniške občine. Trenutno je aktivno okuženih 28 stanovalcev v domu in pet zaposlenih.

Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo skupaj z novim koronavirusom okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih. Doslej je umrlo devet stanovalcev tamkajšnjega doma za starejše občane, ki so imeli covid-19.

Od izbruha okužbe 10. julija do danes je v domu ozdravelo šest zaposlenih in 13 stanovalcev, ki so bili okuženi z novim koronavirusom.

V Domu starejših občanov Novo mesto pri četrtkovem drugem testiranju 57 stanovalcev negovalnega oddelka in 13 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko in so po potrditvi njene okužbe ostali doma, niso odkrili okužbe z novim koronavirusom. Dom sicer ostaja zaprt za obiskovalce, če ne bo sprememb stanja, bodo obiske vnovič dovolili predvidoma po 24. avgustu.

Direktorica Doma starejših občanov Novo mesto Milena Dular je za STA povedala, da bodo omenjene stanovalce teden dni še opazovali. Če ne bo prišlo do nepredvidenih zapletov, pa bodo dom vnovič odprli za obiske. Vse bo potekalo v skladu s strokovnimi priporočili in navodili, kar pomeni, da bodo morali biti obiski napovedani in časovno omejeni ter ob upoštevanju vseh preventivnih in zaščitnih ukrepov. Testirani zaposleni se lahko tudi od danes naprej vrnejo v službo, je dodala Dularjeva.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 13. 8. 2020 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 937
– Št. pozitivnih: 37
– Št. hospitaliziranih: 18
– Št. oseb na intenzivni negi: 3
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 4
– Število umrlih: 0

Viri: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki