Search
Close this search box.

V Celju se je danes pričel nov sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije: AGRITECH

Na Celjskem sejmu z novim letom pripravljajo nov sejem. Med 30. januarjem in 3. februarjem 2019 se boste v 6 pokritih dvoranah, nekaj pa tudi na zunanjih razstavnih površinah, lahko natančno seznanili s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo. Na sejmu se bo predstavljalo 62 razstavljavcev, ki bodo razstavljali preko 200 blagovnih znamk kmetijske mehanizacije (traktorji, plugi, trosilci škropilnice, ovijalke…) in gozdarske mehanizacije (cepilniki drv, motorne žage, gozdarski vitli, prikolice, dvigala, zaščitna oprema…), razstavljena pa bo tudi dodatna ponudba za kmete, sadjarje in vinogradnike, kot so semena, gnojila, škropiva, zaščitna sredstva in ostala oprema.

NA POBUDO ZDRUŽENJA

Agritech je nastal na pobudo združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT), ki so izrazili željo, da se organizira sejem namenjen izključno mehanizaciji. Po zgledu sejmov iz tujine tudi Agritech poteka pozimi, ko imajo kmetje več časa za razmišljanje o investicijah in naročilih strojev.

Z MLADIMI ZA MLADE

Sejem bodo spremljali dogodki in predavanja s področja kmetovanja, v veliki meri pa bo namenjen tudi mladim, ki bodo nekoč stopili na čelo kmetije. Mladi kmetje so generacija, ki jo spremlja inovativnost, znanje  ter ne nazadnje tudi pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje prenesejo v prakso. Četrtek, 31. januar, bo na sejmu v celoti posvečen mladim kmetovalcem oz. tistim, ki to še bodo. Ob 11. uri bodo posamezni člani Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT) predstavili 17 štipendij, ki so jih razpisali za bodoče serviserje in prodajalce kmetijske mehanizacije, kajti teh na trgu primanjkuje.

OSNOVNE INFORMACIJE

Sejem bo odprt vsak dan od srede, 30. januarja, do nedelje, 3. februarja, med 9. in 18. uro. Cena vstopnice za odrasle osebe je 7 EUR, za upokojence 6 EUR, za učence, dijake in študente pa 5 EUR. Posebni popusti veljajo za družinsko vstopnico in večje najavljene skupine. V neposredni bližini sejmišča bodo obiskovalci lahko tudi brezplačno parkirali. Podrobnejše informacije lahko najdete na spletni strani www.agritech.ce-sejem.si.

 

Dogodki