V Avstriji porast novih različic novega koronavirusa. Minister za zdravje opozarja, da še najmanj do velike noči pričakuje težke čase

V Avstriji se po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje pospešeno širijo nove različice novega koronavirusa in predstavljajo že več kot polovico vseh novih okužb. V zadnjem dnevu so znova potrdili več kot 2000 novih okužb, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Mutacije, ker so močnejše, se hitreje širijo,” je danes povedal avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober. V Avstriji sicer vse pozitivne teste PCR analizirajo na mutacije novega koronavirusa. Minister je še opozoril, da še najmanj do velike noči pričakuje težke čase.

Med uspešnejšimi zgodbami pa je Anschober danes izpostavil, da so skoraj končali cepljenje v domovih starejših in zato pričakujejo manj težjih potekov covida-19.

V Avstriji so v zadnjem dnevu opravili 223.000 hitrih in PCR testov na novi koronavirus, potrdili so 2093 okužb, umrlo je 22 ljudi. Incidenca zadnjih sedmih dni je okoli 148 okužb na 100.000 prebivalcev.

V avstrijskih bolnišnicah je na zdravljenju 1285 covidnih bolnikov, od tega jih je 258 na intenzivnem oddelku. Po podatkih avstrijskega statističnega urada je lani sedem odstotkov vseh smrti bilo zaradi pandemije.

Avstrijska vlada bo v ponedeljek odločala o morebitnem novem sproščanju ukrepov na področju gastronomije in hotelirstva. Pogoj za obisk lokala bi bil sicer negativen test na novi koronavirus, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.