Search
Close this search box.

V 14 dneh zabeležili 904 kršitve, s poostrenimi nadzori bodo redno nadaljevali

Od 13. do 26. januarja so policisti tako kot drugod po Sloveniji, tudi na območju Policijske uprave Celje, poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov med vožnjo in zaznali 904 kršitve.

S PU Celje so sporočili, da so tovrstni prekrški na žalost še vedno precej pogosti in tudi zelo nevarni. So neposredno povezani z nezbranostjo oziroma zmanjšano koncentracijo in pozornostjo med vožnjo, zaradi česar pogosto prihaja tudi do najhujših prometnih nesreč, zato bodo z nadzori redno nadaljevali.

Na območju Policijske uprave Celje se je lani varnost cestnega prometa zelo poslabšala. V prometnih nesrečah je umrlo sedemindvajset ljudi, leto prej dvanajst. Enajst udeležencev je umrlo zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje, kar je pogosto povezano prav z uporabo telefona med vožnjo. Tretjino smrtnih  prometnih nesreč so povzročili alkoholizirani vozniki.

Voznike pozivajo, naj bodo med vožnjo zbrani, naj pravočasno predvidevajo cestno-prometne situacije oziroma okoliščine, tudi napake drugih. Posebej pozorni naj bodo na najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu, torej na pešce in kolesarje.

Vir: PU Celje

Dogodki