Search
Close this search box.

Uspešno izveden prvi vikend turnirja za pokal Mestne občine Slovenj Gradec

Minuli konec tedna je bil v slovenjgraški športni dvorani pravi praznik nogometa. V organizaciji Nogometne šole Slovenj Gradec je namreč potekal tradicionalni dvoranski nogometni turnir za Pokal Mestne občine Slovenj Gradec, na katerem je svoje nogometno znanje predstavilo kar blizu 500 mladih nogometašev.

Živahno pa ni bilo samo na igrišču, ampak tudi na tribunah, ki so bile tako v soboto, kot tudi v nedeljo polne privržencev nogometa. Le ti so z navdušenjem spremljali barve mladih nogometašev, ki so pokazali zvrhano mero nogometnega znanja, borbenosti, požrtvovalnosti, predvsem pa veselja ob merjenju z vrstniki.

Na takšnih tekmovanjih rezultati nikakor niso v ospredju, pomembneje je, da dobijo vsi sodelujoči priložnost za dokazovanje, s tem pridobivajo pomembne tekmovalne izkušnje in na ta način napredujejo tako v igralskem, kot tudi v osebnostnem razvoju. Kljub temu pa seveda tudi že najmlajši, morda še bolj kot njihovi trenerji, stremijo k čim boljšim rezultatom, zato je prav, da izpostavimo najbolj uspešne ekipe.

Preteklo soboto so se v dopoldanskem terminu najprej predstavili najmlajši nogometaši, selekcije U7. Prvo mesto je osvojila ekipa Radelj, pred Fužinarjem in Šoštanjem. Nogometna šola Slovenj Gradec je v tej kategoriji sodelovala s tremi ekipami. Fantje so prikazali veliko nogometnega znanja, a se v močni konkurenci nobena ni prebila do zaključnih bojev.

Sledili so boji v starostni skupini U12. Tudi v tej konkurenci so nastopile tri ekipe domače nogometne šole, se izkazale z zelo dobro igro, ena izmed njih pa se je povzpela celo na stopničke, saj je osvojila tretje mesto. Zmagala je ekipa Korotana s Prevalj, drugi pa je bil Šoštanj.

V nedeljo so na parket najprej stopili nogometaši v starostni skupini U8. Na navdušenje številnih navijačev je ena izmed štirih domačih ekip premagala prav vse nasprotnike in se veselila prvega mesta. Drugo mesto je osvojila ekipa Fužinarja, tretje pa ekipa Rač. Kot zadnji pa so se občinstvu predstavili še nogometaši selekcij U11. NŠ Slovenj Gradec je sodelovala s tremi ekipami, ki so vse po vrsti prikazale dobre igre, kar pa, tudi ob pomanjkanju športne sreče, ni bilo dovolj za uvrstitev v zaključne boje.

Najboljša je bila ekipa Nogometnega kluba Šampion iz Celja, druge so bile Rače, tretji pa Šoštanj. Vsi udeleženci, tako nogometaši, kot tudi navijači, so si bili enotni, da je bilo tekmovanje odlično organizirano in se že veselijo prihodnjega vikenda, ko bo na sporedu drugi del turnirja. V soboto bo v Mislinji tako tekmovanje za selekciji U9 in U10, v nedeljo pa v Športni dvorani Slovenj Gradec še za selekcijo U13.

Na odlično izpeljano tekmovanje so lahko več kot ponosni tudi v Nogometni šoli Slovenj Gradec.
Turnir je bil resnično vzorno organiziran, ne samo kar se tiče tekmovalnega dela. Poskrbeli so tudi za bogato ponudbo hrane in pijače, omogočili dovolj parkirnih prostorov za obiskovalce, ki so prišli iz številnih krajev, predvsem pa bili na voljo vsem sodelujočim, ki so potrebovali kakršnokoli pomoč. Vse to pa jim seveda ne bi uspelo brez staršev njihovih igralcev in drugih prostovoljcev, ki so jim velikodušno priskočili na pomoč. Ob tej priložnosti se jim za njihovo požrtvovalnost tudi iskreno zahvaljujejo. Velika zahvala pa gre s strani slovenjgraške nogometne šole tudi vsem sodelujočim igralcem in njihovim trenerjem, ki so jim s svojo udeležbo izkazali zaupanje.

Za konec moramo pohvaliti še vzorno vedenje tako na igrišču, kot tudi ob njem. Ta pohvala gre tudi vsem navijačem, ki so se na tribunah izkazali z bučno, a športno podporo. Vsi skupaj verjamemo, da bo tako tudi prihodnji konec tedna, ki ga že vsi z nestrpnostjo pričakujemo.

Vir: David Kašnik, Predsednik ND Slovenj Gradec

Dogodki

Minuli konec tedna je bil v slovenjgraški športni dvorani pravi praznik nogometa. V organizaciji Nogometne šole Slovenj Gradec je namreč potekal tradicionalni dvoranski nogometni turnir za Pokal Mestne občine Slovenj Gradec, na katerem je svoje nogometno znanje predstavilo kar blizu 500 mladih nogometašev.