Search
Close this search box.

Uspešen nastop atletov na večernem atletskem mitingu v Varaždinu

V soboto, 8. junija je v Varaždinu potekal atletski miting, katerega so se udeležili tudi slovenjgraški atleti in dosegli odlične rezultate.

Na sobotnem večernem atletskem mitingu v Varaždinu so v pestri mednarodni konkurenci nastopili tudi štirje atleti Atletskega kluba Slovenj Gradec in dosegli odlične rezultate.

V teku na 200 metrov se je najbolje odrezal Anže Verbovšek, ki je kljub močnemu nasprotnemu vetru (-2,5 m/s), ki je oviral skoraj vse sprinterske nastope, pritekel do odličnega tretjega mesta z rezultatom 22.13.

Aljaž Prednik je v skoku v daljino, z novim osebnim rekordom 6.36 metra, tekmovanje končal tik pod stopničkami, na četrtem mestu.

V teku na 400 metrov sta zelo dobro nastopila tudi Lovro Krajnc, ki je dosegel osmo mesto z rezultatom 53.01, in Eva Paradiž, ki je s časom 1:05.38 osvojila petnajsto mesto.

Žal na tekmovanju nista nastopili Maja Pogorevc in Tjaša Mori. Maja zaradi manjše poškodbe, Tjaša pa je tik pred tekmovanjem zbolela. Obe bi morali nastopiti v teku na 200 metrov.

Podrobnejši Rezultati

  • Eva Paradiž – 400m – 15. mesto (1:05.38)
  • Lovro Krajnc – 400m – 8. mesto (53.01)
  • Aljaž Prednik – daljina – 4. mesto (6.36)
  • Anže Verbovšek – 200m – 3. mesto (22.13)

Čestitke vsem atletom za njihovo odlično uvrstitev.

Vir: Atletski klub Slovenj Gradec

V soboto, 8. junija je v Varaždinu potekal atletski miting, katerega so se udeležili tudi slovenjgraški atleti in dosegli odlične rezultate.