Search
Close this search box.

Uspeh mladih plavalcev Fužinarja na državnem prvenstvu (FOTO)

Plavalci Plavalnega kluba Fužinar so bili ta vikend izjemno uspešni na prvenstvu. Domov so se vrnili z medaljami in diplomami. Čestitke.

Drugi dan moštvenega in posamičnega državnega prvenstva za kategorijo dečkov/deklic ter mlajših dečkov/mlajših deklic je bil enako uspešen za plavalce in plavalke kluba Fužinar, saj so ponovno osvajali medalje in priznanja za svoje odlične rezultate v mlajšem letniku.

Med mlajšimi dečki in deklicami so se z odličnimi dosežki izkazali naslednji plavalci:

  • Anže Kos je osvojil tretje mesto na 50m prsno in za ta dosežek prejel bronasto medaljo, hkrati pa je prejel tudi diplomsko priznanje za prvo mesto v mlajšem letniku. Na 200m hrbtno je Anže ponovno blestel in si prislužil diplomo za prvo mesto v mlajšem letniku.
  • Tim Verlak je dokazal svojo plavalno mojstrstvo s prvim mestom na 200m prosto, kar mu je prineslo zlato medaljo.
  • Gaja Vidrih je dosegla prvo mesto na 50m prosto ter tretje mesto na 200m hrbtno, kar ji je prineslo zlato in bronasto medaljo.

Tudi med dečki in deklicami ni manjkalo odličnih dosežkov:

  • Aleksandra Gnamuš Šlebnik je osvojila drugo mesto na 50m prsno in tretje mesto na 200m hrbtno, kar ji je prineslo srebrno in bronasto medaljo ter diplomsko priznanje za drugo mesto v mlajšem letniku.
  • Max Koren se je prav tako izkazal z odličnimi nastopi, osvojil je diplomo za drugo mesto na 200m prosto v mlajšem letniku ter prvo mesto na 200m hrbtno.
  • Ženska štafeta 4x100m prosto v postavi Pia Božič, Aleksandra Gnamuš Šlebnik, Zara Knez in Lija Helbl je zablestela in osvojila zlato medaljo.

V finalih smo še navijali za Pio Božič, Lijo Helbl in Clemensa Salzmanna, ki so s svojimi nastopi prispevali k uspehu kluba. Kljub močni konkurenci so tako mlajši dečki/mlajše deklice kot tudi dečki/deklice po končanem drugem dnevu zasedajo odlično peto mesto v skupni razvrstitvi. S tem so plavalci kluba Fužinar potrdili svojo vrhunsko pripravljenost in nadaljujejo z navdušujočimi predstavami v bazenu.

Mladi plavalci in plavalke kluba Fužinar so s svojimi izjemnimi plavalnimi dosežki zaznamovali prvi dan moštvenega in posamičnega državnega prvenstva v kategoriji dečkov/deklic ter mlajših dečkov/mlajših deklic. Klub se lahko pohvali z osvojitvijo štirih odličij in štirih diplom za uvrstitev med prve tri v mlajšem letniku.

V kategoriji dečkov in deklic so blesteli:

  • 400m prosto: Max Koren je stopil na najvišjo stopničko, osvojil prvo mesto v mlajšem letniku in si prislužil diplomsko priznanje.
  • 200m prsno: Aleksandra Gnamuš Šlebnik se je izkazala z odličnim nastopom, osvojila tretje mesto in prejela medaljo.
  • 100m hrbtno: Max Koren je ponovno dokazal svoj plavalni talent, z drugim mestom pa si prav tako zagotovil diplomsko priznanje.
  • 200m mešano: Aleksandra Gnamuš Šlebnik je s svojim izjemnim plavanjem osvojila tretje mesto in prejela še eno medaljo.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic so blesteli naslednji plavalci:

  • 100m hrbtno: Anže Kos je zasedel drugo mesto in si prislužil srebrno medaljo ter diplomsko priznanje za drugo mesto v mlajšem letniku.
  • 50m delfin: Tim Verlak je osvojil tretje mesto in prejel bronasto medaljo, medtem ko je Anže Kos za svoj izjemen dosežek dobil diplomsko priznanje za prvo mesto v mlajšem letniku.

Nekoliko bližje stopničkam so bili Gaja Vidrih (100m hrbtno, 50m delfin) in Tim Verlak (400m prosto) med mlajšimi dečki/mlajšimi deklicami ter Zara Knez na 200m prsno pri deklicah. V finalu smo s srcem navijali za Pio Božič, Lijo Helbl in Clemensa Salzmanna.

Po prvem dnevu tekmovanja je klub Fužinar v skupni razvrstitvi mlajših dečkov/mlajših deklic na odličnem četrtem mestu, medtem ko so dečki/deklice na petem mestu. Plavalci in plavalke kluba Fužinar so tako že na začetku prvenstva dokazali svojo odličnost in se pripravljajo na nadaljnje izzive v bazenu.

Vir: Plavalni klub Fužinar

Fotogalerija

Dogodki

Plavalci Plavalnega kluba Fužinar so bili ta vikend izjemno uspešni na prvenstvu. Domov so se vrnili z medaljami in diplomami. Čestitke.