Urški Bačovnik Janša in otrokoma neznanec zagrozil s smrtjo

V celjski bolnišnici so časniku Večer potrdili novico, da so danes zjutraj prejeli pismo neznanca, v kateri ta ženi predsednika vlade Janeza Janše Urški Bačovnik Janša in njunima otrokoma grozi s smrtjo. Zadevo so prijavili policiji, kjer so takoj začeli s preverjanjem okoliščin in zbiranjem obvestil.

Urška Bačovnik Janša je kot zdravnica zaposlena v celjski bolnišnici. “Omenjeno pismo smo prejeli in ravnali, kot je praksa v takšnih primerih. Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili Urško Bačovnik Janša ter naredili prijavo na Policijsko postajo Celje. Razen tega, da gre za povsem neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati,” so za Večer povedali v tej bolnišnici.

“O anonimni grožnji smo bili obveščeni in smo takoj začeli s preverjanjem okoliščin in zbiranjem obvestil. Na Policijski upravi Celje skrbno spremljamo tovrstne situacije in ustrezno ukrepamo. Izjemno smo pozorni in skrbno reagiramo tudi na grožnje, izrečene najvišjim predstavnikom države,” pa so povedali na policiji.

Več informacij o tem primeru zaenkrat ni znanih. Samo v lanskem letu so sicer kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države. V petih primerih so pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista podala predloga za pregon, pa so o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju. V eni zadevi so podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujejo še naprej.

Center za varovanje in zaščito Generalne policijske uprave na podlagi uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija, varuje tudi družinske člane predsednika vlade. “Metodika in taktika varovanja ter sami ukrepi varovanja so opredeljeni v načrtu varovanja, ki je označen s stopnjo zaupnosti,” so za STA, tako kot pred tem za Večer, povedali na celjski policijski upravi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije