Search
Close this search box.

Urgentni center na Ravnah na Koroškem ostaja

Včeraj, 3. marca 2024, je po spletu zaokrožila novica, da Urgentni center na Ravnah na Koroškem zapira svoja vrata.

Na enem od Facebook profilov, ki ga na družabenem omrežju ureja neimenovana oseba, so včeraj, 3. marca 2024, zapisali, da naj bi se Urgentni center na Ravnah zaprl s 1. aprilom letos. Na tem profilu so zapisali, da ”Urgenca s 1. aprilom v največjem koroškem mestu zapira svoja vrata. Zdravniško pomoč boste odslej iskali v Slovenj Gradcu!” To je med uporabniki družabnega omrežja Facebook povzročilo precej vznemirjenja, saj se je pod objavo nabralo več kot sto precej razburjenih komentarjev, ki pa so danes skupaj z originalno objavo že izbrisani.

Na objavo se je odzval tudi Jani Prednik, koroški poslanec v državnem zboru. Na svojem profilu je zapisal: Zagotavljanje nujne medicinske pomoči na Ravnah na Koroškem se po 1.4.2024 spreminja vendar NA BOLJE! Z uvedbo tako imenovanega srečevalnega sistema bosta zdravnik in diplomirani zdravstvenik v vozilu urgentnega zdravnika bolj razpoložljiva tako za ukrepanje na terenu, kot za delo v ambulanti nujne medicinske pomoči v ZD Ravne. Zagotavljanje 24/7 prisotnosti zdravnika in nudenje oskrbe v ambulanti nujne medicinske pomoči v ZD Ravne tako OSTAJA tudi v bodoče! Na Koroškem so opredeljene 3 strateške točke za stalno – 24/7 prisotnost zdravnika in sicer Ravne, Radlje in SG.”

Prav tako se je na objavo odzval Franc Breznik, občinski svetnik z Raven: Včasih oz. vedno se je dobro prepričati o dejstvih, preden slepo verjamemo in nasedamo zapisom neke skupine/strani na socialnem omrežju, s katero praviloma upravljajo “neznane” osebe. Njihov edini namen je, da z dezinformacijami po nepotrebnem vznemirjajo ljudi in to jim je danes več kot očitno tudi uspelo. Dajmo bit boljši.”

Po prvih informacija, ki smo jih danes, 4. marca 2024, pridobili iz Zdravstveno – reševalnega centra Koroške, naj se na Ravnah na Koroškem ne bi spremenilo nič – urgentni center na Ravnah ostaja. Ker direktorica ZRCK, Marijana Kašnik, danes zaradi službenih obveznosti ni bila dosegljiva, bomo več informacij pridobili v prihodnjih dneh.

Potek zgodbe bomo spremljali še naprej in vas obveščali o razvoju dogodkov.

Dogodki

Včeraj, 3. marca 2024, je po spletu zaokrožila novica, da Urgentni center na Ravnah na Koroškem zapira svoja vrata.