Urad objavil poziv za nastanitvene objekte za begunce iz Ukrajine

Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je objavil javni poziv, s katerim želi pridobiti informacijo o kandidatih, ki bi bili pripravljeni zagotoviti nastanitvene objekte za begunce iz Ukrajine.

Nastanitveni objekti morajo obsegati najmanj 20 postelj, kopalnice pa so lahko skupne. Ponudniki morajo opredeliti stroške najema, obratovalne in fiksne stroške, povezane z nastanitvijo, stroške čiščenja, priprave ali dostave obrokov v skupnih prostorih, zagotovitve posteljnine in brisač ter pranja brisač in posteljnega perila, so zapisali na spletnih straneh vlade.

Poleg tega morajo zagotoviti možnost uporabe pralnice najmanj dvakrat tedensko oziroma drugačno zagotovitev pranja oblačil nastanjenih. Druga možnost je, da naročnik zagotovi posteljnino in brisače, izvajalec pa zagotovi zadostno kapaciteto pralnice, da si perejo sami.

Na javni poziv se lahko prijavijo pravne osebe, ki izpolnjujejo v pozivu navedene pogoje. Prijavitelj vlogo predloži na obrazcu, ki je priloga predmetnega javnega poziva najkasneje do torka, 8. marca 2022, do 9. ure.

Pri tem naj omenimo, da v Slovenijo še naprej prihajajo begunci iz Ukrajine. V nastanitvenem centru v Logatcu jih je zdaj 85, še več pa si jih namestitev išče pri sorodnikih in prijateljih, je za STA v soboto povedala direktorica urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj.

Vir: Vlada RS, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije