Umrl je častni občan Vuzenice in nekdanji ravnatelj Lojze Gobec

Preko Facebook strani Občine Vuzenica so sporočili žalostno vest, da je umrl Lojze Gobec, rojen leta 1933, sicer tudi njihov častni občan in nekdanji ravnatelj.
246443866_1048662362555524_1772497240284219257_n

Zapustil nas je naš častni občan in spoštovani nekdanji ravnatelj Lojze Gobec. G. Gobca je kot mladega učitelja, pred več kot 60. leti, pot pripeljala v Vuzenico, ki jo je takoj vzljubil. Tukaj je pognal svoje korenine in se najprej kot učitelj, nato pa kot ravnatelj, dolga leta razdajal mladim. Za mladino in za Vuzenico je živel. Ambiciozno je zastavil številne novosti, ki so ime naše šole in kraja ponesli širom v svet in njegov duh bo zagotovo večno živel v srcih vseh, ki smo ga imeli čast poznati,” so ob boleči izgubi zapisali na Facebook strani vuzeniške občine.

Tudi v pokoju ni miroval. Vedno je znal videti lepote našega kraja in ljudi. Aktivno se je vključeval v družbeno življenje občine in s svojimi idejami in predlogi pustil neizbrisen pečat. Za aktivno delo je bil leta 2009 imenovan za častnega občana Občine Vuzenica,” so dodali.

G. Lojze, vsi vaši otroci se vas bomo večno spominjali. Svojcem izrekamo iskreno sožalje,” so sklenili zapis, ki ga najdete TUKAJ.

Iskreno sožalje vsem njegovim.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.