Search
Close this search box.

Umrl igralec Matthew Perry, zvezdnik serije Prijatelji

Umrl je Matthew Perry, sarkastični Chandler iz priljubljene serije Prijatelji. Star je bil 55 let. Kot poročajo tuji mediji, naj bi bila vzrok smrti utopitev.

Umrl je Matthew Perry, igralec, znan po vlogi Chandlerja Binga v televizijski seriji Prijatelji. Igralca so po poročanju tujih medijev v soboto našli mrtvega v džakuziju na njegovem domu v Los Angelesu.

Uradno vzrok Perryjeve smrti še ni potrjen, so pa policisti povedali, da prvi indici kažejo na utopitev

Oblasti so ob prihodu na prizorišče ugotovile, da je neodziven, znakov zločina ali zlorabe drog ni bilo. 

Matthewu Perryju je največjo slavo prinesla vloga sarkastičnega in zajedljivega, a nesamozavestnega in nevrotičnega Chandlerja, enega od šestih “Prijateljev” v istoimenski uspešnici, ki jo je NBC predvajal deset sezon, med letoma 1994 in 2004. Za svojo vlogo v danes kultni humoristični nanizanki je bil leta 2002 nominiran za emmyja.

Perry se je rodil v kraju Williamstown v ameriški zvezni državi Massachusetts. Njegova mati, Suzanne Jane Louise Morrison, je bila kanadska novinarka, njegov oče, John Bennett Perry, pa igralec in bivši model. Matthew ima tako dvojno državljanstvo. Starša sta se ločila preden je bil star 1 leto in njegova mati se je ponovno poročila, tokrat z novinarjem Keithom Morrisonom. Odraščal je v Ottawi. V Los Angelesu je pričel z igralsko kariero.

Dogodki

Umrl je Matthew Perry, sarkastični Chandler iz priljubljene serije Prijatelji. Star je bil 55 let. Kot poročajo tuji mediji, naj bi bila vzrok smrti utopitev.