Search
Close this search box.

Umetniška gimnazija Konservatorija za glasbo in balet Maribor – odlična izbira

Že kmalu bodo potekali vpisi v srednje šole, zato vas Konservatorij za glasbo in balet Maribor vabi na informativna dneva, ki ju za vas pripravljajo v petek, 16. in soboto, 17. februarja 2024.

Jeacques Delors, veliki evropski politik, je zapisal, da Evropa tudi danes potrebuje dušo. Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor se s to izjavo strinjajo. Še več, menijo, da za uspešno življenje potrebujemo skupne dogovorjene vrednote, ki temeljijo na dosežkih razvoja humane družbe, na spoštovanju in sprejemanju. To se na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor trudijo živeti, ter prenašati na mlade generacije. Pri tem jih vodijo načela učiti se, da bi vedeli, učiti se delati, naučiti se živeti skupaj, učiti se biti. 

V življenju posameznika je več prelomnic, ena od njih je zagotovo izbira srednje šole. V času srednje šole, med petnajstim in devetnajstim letom, otroci postanejo polnoletni, naučijo se sprejemati odločitve in odgovornost zanje. Zato je srednja šola pomembno socialno okolje, kjer mladostniki preživijo veliko svojega časa.

Umetniška gimnazija na Konservatoriju je nekoliko drugačna srednja šola. Kot prednost pojmujejo manjše število dijakov, veliko individualnega pouka in pouka v manjših skupinah, javno nastopanje in delovne navade, ki jih dijaki pridobijo z vsakodnevnim vadenjem. Kljub vsem sodobnim tehnologijam in umetni inteligenci, ki so prisotne tudi na Konservatoriju, je oder, bodisi glasbeni ali baletni, tisti, ki pokaže vse. Na odru odpadejo pomagala, nastopajoči je sam, odvisen od svoje priprave in koncentracije v točno tistem trenutku. Predvsem pa nastopajočega ozavesti, da ni nobenih bližnjic. Hkrati omogoča nesluteno zadovoljstvo in občutek, da je za svoj trud poplačan.

Na umetniški gimnaziji konservatorija, ki z zaključkom šolanja – splošno maturo, omogoča študij tako v umetniški, kakor tudi v vseh drugih smereh na univerzah, izvajajo sledeče programe:

GLASBENA SMER:

  • Modul A – glasbeni stavek,
  • Modul B – petje, instrument,
  • Modul C – jazz-zabavna glasba.

PLESNA SMER:

  • Modul A – balet.

Spoštovani starši, dragi učenci, zagotovo vas bega veliko vprašanj, dilem in razmišljanj. Z veseljem in odkrito vam bodo na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor odgovorili na vaša vprašanja na informativnih dnevih, ki bosta potekala v petek, 16. februarja 2024, ob 9.00 in 15.00 uri, ter v soboto, 17. februarja 2024, ob 9.00 uri, v koncertni dvorani konservatorija na Mladinski ulici 12 v Mariboru.

Na virtualni sprehod po Konservatoriju se lahko opravite s skeniranjem QR kode:

Več informacij o vpisu pa boste našli tukaj:




Vir: Konservatorij za glasbo in balet Maribor

Dogodki

Že kmalu bodo potekali vpisi v srednje šole, zato vas Konservatorij za glasbo in balet Maribor vabi na informativna dneva, ki ju za vas pripravljajo v petek, 16. in soboto, 17. februarja 2024.