Search
Close this search box.

V UKC Maribor zaprli oddelek za nevrokirurgijo

S koronavirusom afriške različice naj bi se okužil zdravnik, ki je bil pretekli teden v Namibiji. Zdravnik naj bi bil že cepljen z dvema odmerkoma cepiva.

Kot so zapisali naj bi prejšnji teden kirurg z oddelka za nevrokirurgijo, počitnikoval v Namibiji. V ponedeljek se je vrnil na delovno mesto brez karantene, so zapisali pri Delu. Naj bi tudi že kazal znake bolezni.

“Viri znotraj bolnišnice so potrditi, da zapisane informacije držijo, zdaj čakamo še uradno pojasnilo tamkajšnje službe za odnose z javnostmi,” so še zapisali pri Delu.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi šlo zdravnika, ki je bil sicer cepljen z dvema odmerkoma cepiva. Ob tem dodajajo, da je to možno, ker nobeno cepivo ni stoodstotno učinkovito.

V UKC Maribor so za 24ur.com še povedali, da so epidemiologi s primerom seznanjeni in, da so ustrezno ukrepali. Dodali so še, da zaenkrat še ne vedno, za kateri sev gre pri okuženemu zdravniku.

V torek so v Sloveniji zabeležili 1089 pozitivnih testov na covid-19. Opravili so 5316 PCR-testov. Število hospitaliziranih v bolnišnicah se še vedno znižuje, umrlo je deset bolnikov s potrjeno okužbo.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo sta doslej potrdila 35 primerov angleške različice novega koronavirusa, je danes povedala direktorica NLZOH Tjaša Žohar Čretnik, medtem ko južnoafriške in brazilske različice še niso zaznali. Ob tem je Žohar Čretnikova opozorila, da 21 okuženih pred okužbo ni bilo v tujini, torej so se okužili v Sloveniji.

VIR: Delo, STA, 24ur.com, Vlada RS

Dogodki

S koronavirusom afriške različice naj bi se okužil zdravnik, ki je bil pretekli teden v Namibiji. Zdravnik naj bi bil že cepljen z dvema odmerkoma cepiva.