Ujma v prestolnici lomila drevje in zalivala podvoze, nekaj težav tudi na Koroškem

Vzhodni in osrednji del države je zvečer zajelo neurje z dežjem in močnim vetrom, ki je lomil drevja. Center za obveščanje poroča o večjem številu intervencij, povezanih z vetrolomom in črpanjem vode. V Ljubljani je voda med drugim zalila podvoza na Celovški in Drenikovi cesti, močan veter je lomil drevje. Voda marsikje po državi ovira promet.
106898150_2599593710284242_1030071386004183385_n

Že nekaj pred 21. uro so o podrtem drevju poročali iz občine Črenšovci, pozneje tudi iz Radelj ob Dravi, nekaj pred 22. uro pa se je neurje razbesnelo v prestolnici.

Po državi je ob prehodu hladne fronte še vse do jutra pričakovati močnejše nevihte. Pihal bo močan veter severnih smeri, ki bo na Primorskem pihal tudi s hitrostjo do 100 kilometrov na uro. 

Po navedbah dežurnega prognostika na centru za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje je vremenska postaja Ljubljana Bežigrad v pol ure izmerila 28,84 milimetra padavin ter sunke vetra s hitrostjo 90 kilometrov na uro. Vremenska postaja Moste pa je v pol ure izmerila 23,5 milimetra padavin.

Le nekaj manj so jih zabeležili na vremenski postaji Logarska dolina, in sicer 21,65 milimetra, na vremenski postaji Sora Suha pa 20,12 milimetra.

Voda, ki zaliva ceste, pa ne ovira prometa le v Ljubljani, pač pa tudi na nekaterih drugih območjih. Močno deževje je popolnoma zaprlo cesti Rogoza-Hoče in Solčava-Logarska Dolina.

Nekaj težav je neurje povzročilo tudi na Koroškem. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz ceste Radlje-Radeljpas odstranili podrto drevo.

Ob 21.50 pa je neurje z močnim dežjem in vetrom zajelo tudi MO Slovenj Gradec. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so iz kletnih prostorov oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec izčrpali meteorno vodo. Gasilci PGD Turiška vas so posredovali na dveh lokacijah v Mislinjski Dobravi. Iz kleti stanovanjskega objekta so izčrpali vodo na drugi lokaciji pa so skupaj z gasilci PGD Slovenj Gradec prekrili del strehe stanovanjskega objekta

Pristojne službe pa so posredovale tudi na območju občine Mislinja, kjer je na Pohorski cesti zaradi močnega dežja, proti stanovanjskemu objektu spolzela zemljina..Gasilci PGD Mislinja so zemljino v velikosti 10 x 20 m prekrili s folijo.

Na agenciji za okolje tudi v prihodnjih urah pričakujejo nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra. V naslednjih dveh urah naj bi se močne nevihte pojavile na Dolenjskem in širšem območju Celja. Ozračje se bo predvidoma umirilo zjutraj.

Vir: STA, SPIN

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.