Udeleženci 11. šole šale obiskali Policijsko postajo Ravne

Center za socialno delo Koroška, enota Ravne na Koroškem tudi letos organizira poletno počitniško varstvo, program »11. šola šala«. V program se prijavilo več kot 160 otrok, starih od 6 do 12 let, za katere so pripravili ustvarjalne, izobraževalne, športne in razvedrilne dejavnosti.
1

Trinajst otrok z območja Raven na Koroškem in Prevalj, ki so del poletja preživljali v počitniškem varstvu imenovanem 11. šola-šala, ki ga organizira ravenska enota centra za socialno delo Koroška, je minuli petek obiskalo Policijsko postajo Ravne na Koroškem.

V okviru počitniških dejavnosti 11. šole-šale ravenska enota centra za socialno delo (CSD) Koroška že več kot dvajset let uspešno povezuje otroke iz celotne Mežiške doline. Letošnje poletje poteka omenjeno počitniško varstvo že od 1. julija, z njim pa bodo zaključili 23. avgusta. Namenjeno je otrokom od šestega do enajstega leta starosti, sofinancirajo pa ga vse štiri občine v Mežiški dolini, Ravne, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

FOTO: PU Celje

Na Policijski postaji jih je sprejel policist Sašo Hovnik in jim predstavil policijsko delo, jih popeljal po policijski postaji in pokazal opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu.

Otroci so si po besedah policistov z velikim zanimanjem ogledali kovček z opremo za opravljanje ogledov krajev kaznivih dejanj, opremo za nadzor prometa in reševanje prometnih nesreč, službena vozila ter drugo opremo. V družbi policistov so se dobro počutili, so še sporočili s PU Celje.

Preberi še:  Na Koroškem v petek brez novih okužb. Z vsemi potrebnimi odmerki cepljenih 42 odstotkov Korošcev
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.