Search
Close this search box.

Učenci Tretje OŠ Slovenj Gradec navdušili predsednika Pahorja

Tretja osnovna šola Slovenj Gradec že 50 let skrbi za razvoj otrok s posebnimi potrebami. Ustanovljena z imenom Posebna osnovna šola je svoje prve učence sprejela v poznih 60-ih letih prejšnjega stoletja v prostorih graščine Rottenturn, kasneje pa se je preselila na Štibuh, kjer je še danes. Dvakrat je spremenila tudi ime. Najprej se je preimenovala v Osnovno šolo Lenčke Marzel, pred 25 leti pa je postala Tretja osnovna šola Slovenj Gradec.

Ob jubileju so učenci in učitelji pripravili slovesnost, na katero so otroci sami s prisrčnim pismom povabili predsednika RS Boruta Pahorja. Predsednik republike se je vabilu z veseljem odzval in na sinočnji prireditvi navzočim prebral simpatično pismo, v katerem je učenec Jurij zapisal, da je njihova šola “najfajna”, ker letos praznuje rojstni dan. Učenci “so fajni”, ker pa imajo najboljšo šolo na svetu, jo mora priti pogledati tudi “šef države”, je zapisal.

Predsednik Pahor te iskrene želje ni želel odreči, Juriju pa je v zahvalo za povabilo in pismo ter ob letošnjem Cankarjevem letu podaril knjižno trilogijo “Cankar v stripu” treh vrhunskih avtorjev in ilustratorjev. V nadaljevanju nagovora je predsednik Pahor dejal, da so otroci s posebnimi potrebami morda drugačni, vendar so edinstveni in iskreni v svojih čustvih, in nam s tem bogatijo življenje. “Hvaležni so, če jih kdo usmerja, da se lahko razvijejo v bolj samostojne in svobodne osebnosti,” je govor zaključil predsednik republike.

Na slovesnosti so prikazali glasbena videospota z naslovoma “Bodi drugačen” in “Zrcalce”. Z obema so učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec uspešno nastopili v mednarodnem projektu Video S-faktor in že drugo leto zapored osvojili prvo mesto. Projekt promovira vključevanje mladih s posebnimi potrebami tako, da izdelajo film.  Slovesnost pa so učenci pospremili s plesnimi, pevskimi in igranimi nastopi.

Vir: Borut Pahor Facebook

Predsednik republike na slovesnosti ob 50. obletnici Tretje osnovne šole Slovenj Gradec

VIDEO utrinek včerajšnje slovesnosti ob 50. obletnici Tretje osnovne šole Slovenj Gradec

Objavil/a Borut Pahor dne Petek, 06. april 2018

 

Dogodki