Search
Close this search box.

Učenci OŠ Prežihovega Voranca po zmagi deskali z Žanom Koširjem (FOTO in VIDEO)

Z izvedbo tečaja deskanja na snegu se končuje prvi natečaj o varnosti na spletu za osnovnošolce »ESET zimski dan«. Učenci iz Osnovne šole Prežihovega Voranca so prejeli prvo nagrado – tečaj deskanja na snegu z Žanom Koširjem.

Natečaj ESET zimski dan, ki ga je organizirala ekipa ESET Slovenija in ga zastopa podjetje Si Splet, je letos potekal prvič. Nanj se je prijavilo devet osnovnih šol s skupaj z desetimi video posnetki. Zmagovalne prispevke so izbrali na osnovi prejetih všečkov na kanalu YouTube ter ocen strokovne komisije. Največ glasov sta prejela razreda iz OŠ Orehek Kranj in OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem in oba prejela prvo nagrado – tečaj deskanja na snegu, na Krvavcu, z Žanom Koširjem. Tretje uvrščeni razred OŠ Draga Bajca Vipava je za nagrado obiskal leteči Robi Kranjec, ki je učencem že izročil promocijska darila ESET.

Zmagovalni videospot.

Posamezni razredi slovenskih osnovnih šol so na natečaju ESET zimski dan za najboljši kratki film o informacijski varnosti morali pod mentorstvom učitelja pripraviti največ 3 minutni video. Zmagovalne prispevke so izbrali na osnovi prejetih všečkov na kanalu YouTube ter ocene komisije, ki so jo sestavljali strokovnjaki za informacijsko varnost podjetja Si Splet ter Gal Kočar – mojster digitalnega in strateškega marketinga ter predavatelj na Gea College.

O natečaju smo že poročali in si lahko kaj več preberete TUKAJ.

Učenci so za nagrado deskali z Žanom Koširjem

32 učencev iz Osnovne šole Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem ter iz Osnovne šole Orehek Kranj, ki so v okviru natečaja ustvarili zmagovalna videospota, so prejeli super nagrado. Na Krvavcu so se učili in utrjevali deskanje in znanje z Žanom Koširjem ter njegovo ekipo inštruktorjev.

Šolarje je najprej pričakal topel sprejem predstavnikov ESET Slovenija, pred tečajem deskanja pa so se podkrepili s tradicionalnim šmornom in čajem. Po koncu tečaja se bodo najbolj zagreti pomerili v mini olimpijadi, vse udeležence pa čakajo tudi praktične nagrade.

VIR: Si Splet

Dogodki