Učenci OŠ Juričevega Drejčka v okviru projekta Trajnostna mobilnost izvedli več aktivnosti

Učenci in učenke Osnovne šole Juričevega Drejčka so v okviru projekta Trajnostna mobilnost izvedli aktivnosti, s katerim so spoznali, kaj je vodilo trajnostne mobilnosti in kako lahko vsak posameznik prispeva k zmanjšanju prometa ter njegovih škodljivih posledic.

Osnovna šola Juričevega Drejčka že drugo leto sodeluje v vseslovenskem projektu Trajnostna mobilnost. V projektu sodelujejo vsi učenci od 1. do 9. razreda. Na šoli tudi v letošnjem šolskem letu v šolski vsakdan vključujejo aktivnosti, s katerimi želijo učencem in učenkam približati trajnostne, aktivne oblike prihoda v šolo ter doseči spremembe potovalnih navad.

V prvem delu omenjenega projekta so čas namenili pogovoru o javnih prevoznih sredstvih. Učenke in učenci so pripovedovali o tem, kako prihajajo v šolo.

Učenke in učenci 2. in 3. razreda so v nadaljevanju sestavljali sestavljanko, ki so jo na koncu morali še čim natančneje pobarvati. Učenke in učenci višjih razredov pa so se porazdelili po različnih točkah v okolici šole in šteli promet.

FOTO: Projekt Trajnostna mobilnost na OŠ Juričevega Drejčka:

VIR: Občina Ravne

Dogodki