Učenci OŠ in OŠPP Muta so se zahvalili mamam za vso nežnost, pomoč, podporo in ljubezen (VIDEO)

Učenci OŠ Muta in OŠPP Muta so se ob materinskem dnevu pripravili video posnetek, s katerim so se zahvalili mamicam za vso nežnost, pomoč, podporo in ljubezen.
OŠ Muta dan Žena prava - YouTube – Google Chrome 30. 03. 2021 231521

Pri pripravi posnetka, ki so ga učenci OŠ Muta in OŠPP Muta namenili mamicam ob njihovem prazniku, sta sodelovali tudi mentorici Martina Logar Šumah in Natalija Eršte Stražišnik.

VIDEO: Prispevek ob materinskem dnevu

V prispevku lahko med drugim prisluhnete lepim mislim o mamah, zasedbi “Deveti” ansambel, mladinskemu pevskemu zboru OŠ Muta, prepevali so tudi v posameznih razredih, učenci so video opremili z risbicami in fotografijami, manjkala pa ni niti harmonika.

Materinski dan je neformalen praznik, posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo je navada prišla po prvi svetovni vojni.

Materinski dan so v Evropi začeli praznovati po prvi svetovni vojni, vendar ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec. V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval, danes pa je spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanjenje, torej 25. marec.

Evropske navade, povezane z materinskim dnem, denimo obisk staršev in obdaritev matere, pa imajo po ugotovitvah raziskovalcev korenine v Angliji.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.