Search
Close this search box.

Učencem podarili 172 tabličnih računalnikov in 482 modemov (FOTO)

Pošta Slovenije je včeraj na sedežu Zavoda za šolstvo prevzela pakete, v katerih je bilo 172 tabličnih računalnikov in 482 modemov. Pošta Slovenije jih bo danes v dopoldanskih urah dostavila učencem in učenkam, so zapisali na ministrstvu za izobraževanje.

V okviru dobrodelnega projekta se bo tudi učencem in učenkam iz socialno ogroženih okolij z zagotovitvijo mobilnega dostopa do interneta in računalniške opreme omogočilo izvajanje izobraževanja na daljavov V projektu so sodelovali: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod za šolstvo, A1, Telekom Slovenije, Nova KBM, Abanka, Actual I.T. in Pošta Slovenije.

Donatorsko akcijo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport nadaljujejo, saj se plemenite iniciative družb, ki želijo pomagati, kar vrstijo.


Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je ob tem dejala: “Ponosna sem, da se Slovenija združuje v pomoči pri izobraževanju otrok iz najšibkejšega okolja, ki v danih razmerah potrebujejo največjo socialno skrb. Donacije nekaterih večjih podjetij so spodbudile številna podjetja kot posameznike, ki želijo prispevati po svojih močeh in omogočiti nemoteno izobraževanje na daljavo. Vsem se iskreno zahvaljujem za izražene iniciative, pomoč in družbeno odgovorno ravnanje, ki  bo pomembno prispevalo k ohranjanju enakopravnih možnosti izobraževalnega procesa tudi v času, v katerem smo se znašli in ga bomo skupaj uspešno pripeljali do konca.”

“Na Pošti Slovenije se zavedamo, da je v teh kriznih časih potrebno stopiti skupaj in pomagati lajšati stisko vsem, ki pomoč potrebujejo. Zato smo se  z veseljem odzvali pobudi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da se tudi otrokom in mladostnikom iz socialno ranljivih skupin zagotovi oprema za pridobivanje znanja na daljavo. Tudi v sedanjih okoliščinah je zelo pomembno, da otroci in mladostniki svoje znanje nadgrajujejo in ostajajo povezani s šolo. Kot družbeno odgovorno podjetje spremljamo situacijo v Sloveniji in se  z našimi prispevki ter storitvami odzivamo na stiske vseh tistih, ki v teh dneh vlagajo vse napore v zajezitev pandemije.” pa je dodal  mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije.

Dobrodelni projekt:

Dogodki