Search
Close this search box.

Turistično društvo Dravograd ustvarilo prelep adventni venček

Danes so tudi v Dravogradu člani TD Dravograd poskrbeli, da plato pred cerkvijo Sv. Vida krasi čudovit adventni venček, ki naznanja adventni in praznični čas, ki trka na vrata.

Adventni venec s štirimi svečami je okras in simbol adventnega časa. Sveče s svojo svetlobo ponazarjajo štiri adventne nedelje. Na prvo adventno nedeljo prižgemo eno svečko, vsako naslednjo nedeljo pa dodatno še eno. Njihova skupna svetloba narašča bolj ko se bližamo Božiču in prihodu Božje Luči. Okrogla oblika venca simbolično kaže na neskončnost, večnost, zimzelene vejice, ki jim mraz in sneg ne moreta do živega, so simbol moči, novega in večnega življenja ter upanja.

Danes, 29. novembra 2023, so tudi v Dravogradu – pred cerkvijo Sv Vida – na ogled postavili očarljiv adventni venček. Ta mimoidoče spominja na praznični čas, ki prihaja.

Zanj je poskrbelo Turistično društvo Dravograd, ki velja za eno bolj aktivnih društev v lokalni skupnosti. Letošnje poletje pa so obeležili že štirideset led delovanja. Vsa ta leta skrbijo za družaben utrip v kraju in poskrbijo, da je veseli december še bolj čaroben. Turizem smo ljudje in turizem je način življenja. Prostovoljci in prostovoljke TD Dravograd  so v vseh teh letih krepili kakovost, pestrost in raznolikosti turistične ponudbe v naši lokalni skupnosti ter prispevali k promociji le te širše.

Naj bo december vesel in prijazen za vse ljudi. Verjamemo, da bo tudi čudovit adventi venček marsikomu polepšal praznične dni ter grel mnoga srca in pričaral srečo mnogim, ki se bodo sprehodili mimo. Ne pozabite prava sreča se skriva v iskrenih ljudeh, toplih objemih ter drobnih pozornostih …

Vir: TD Dravograd

Dogodki

Danes so tudi v Dravogradu člani TD Dravograd poskrbeli, da plato pred cerkvijo Sv. Vida krasi čudovit adventni venček, ki naznanja adventni in praznični čas, ki trka na vrata.