Search
Close this search box.

Turistično društvo Dravograd tudi letos izdelalo velikanski snop (FOTO)

V Dravogradu so članice in člani Turističnega društva Dravograd pripravili čudovito velikonočno dekoracijo in izdelali kar 11,40 m velik snop.

Turistično društvo Dravograd je tudi letos navdušilo s svojim tradicionalnim izdelovanjem snopa ter ustvarjalnostjo.

V soboto, 23. marca, so na trgu Dravograda pred cerkvijo Sv. Vida izdelali veličasten cvetnonedeljski snop, ki je meril kar 11,40 metrov.

Ta izjemen snop so ustvarili iz lokalnega zelenega rastlinja, okrasili pa so ga z vrbovimi trakovi in rožicami iz krep papirja, ki so jih spretno izdelale članice društva. V nedeljo zjutraj so ga s ponosom odnesli pred farno cerkev Sv. Janeza Evangelista, kjer je bil blagoslovljen.

Nekaj dni bo ta veličastni snop krasil notranjost farne cerkve, nato pa ga bodo premestili ob obzidje pri cerkvi, kjer si ga bodo občani in mimoidoči lahko ogledali še nekaj časa. Poleg tega so izdelali tudi nekaj manjših snopov za svoje člane in mimoidoče občane.

V prejšnjem tednu so sodelovali tudi na 5. festivalu cvetnonedeljskih butaric v Železnikih, kamor so poslali svoj snop.

Ob tem pa so pred cerkvijo Sv. Vida postavili tudi čudovito velikonočno dekoracijo, ki bo s pisanimi zajčki in jajčki razveseljevala otroke in odrasle mimoidoče, ki bodo z zanimanjem občudovali njihovo ustvarjalnost.

Vir: Turistično društvo Dravograd

Fotogalerija

Dogodki

V Dravogradu so članice in člani Turističnega društva Dravograd pripravili čudovito velikonočno dekoracijo in izdelali kar 11,40 m velik snop.